Elazığ LYS'de Güneydoğu'nun en iyi derecesini elde eti. 21 yıldır Elazığ’da eğitimin şampiyonları çıkartan Elazığ FEM Dershaneleri, binlerce öğrenciyi yüksek öğrenim programlarına yerleştirme geleneğini sürdürdü.
    Elazığ FEM Dershanesi Genel Müdürü Tekin Demirel, elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını söyledi. Demirel, “LYS sonucunda birçok puan dalı ortaya çıkmıştır. Bu puan dallarında dershanemiz Elazığ’da kitlesel başarıda da 1. olmuştur. Türkiye geneli ilk 100 sıralamasında 9 derece elde etmiştir. Türkiye ilk bin sıralamasında 129 derece dershanelerimiz öğrencilerine aittir.” dedi.
    180 ve üzeri puan alanların 2 yıllık ve 4 yıllık tercih yapabileceklerini kaydeden Demirel, 2 yıllık ve 4 yıllık tercih yapabilecek olan 759.638 kontenjanı olduğunu hatırlattı. Demirel, “Son uygulamaya göre nerede ise üniversite okumayan öğrenci kalmayacaktır. Açıköğretim bölümlerini de ekleyince herkes üniversiteye yerleşmiş olacaktır.” dedi. Tercihte bulunacak adaylara bazı tavsiyelerde bulunan Demirel, şunları söyledi: “Öğrenci, ‘Ben üniversiteyi bitirince kendi işimi yapacağım’ diyeceği gibi, ‘ben üniversiteyi bitirince devlette çalışacağım’ da diyebilir. Ama burada KPSS ile karşılaşacaktır. Tercih ettiğiniz bölümlerden KPSS ile kaç kişi ve kaç puanla alındığını bilmelisiniz. Tercihinizi KPSS’ye göre yapmalısınız. Tercih kılavuzu çok iyi incelenmeli. Tercihlerde karar vermede acele edilmemeli. 25 Temmuz -5 Ağustos tarihleri arasında tercih yapma işlemi devam edecektir. Tercihleri geniş aralıklı yapınız. Yüksek, orta, düşük puanlı yerleri yazınız. Gitmeyeceğiniz, okumayacağınız bölümleri kesinlikle yazmayınız. Adaylar bu yıl 30 tercih yapabileceklerdir. Tercih çalışmalarınızda FEM Dershaneleri olarak tüm öğrenci ve velilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. 25 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında bize uğramayı unutmayınız.”
    Bu arada Elazığ FEM’de derece elde eden öğrenciler ise şu şekilde gerçekleşti:     Fatma Erdoğan Dil (ekli) Elazığ 1.'si Türkiye 3.'sü, Nimet Demirci TM (ekli) Elazığ 1.si Türkiye 144., Oğuzhan İrgüren TM Elazığ 2.'si Türkiye 494.'sü, Zeynep Öztaş TS (ekli) Elazığ 1.'si Türkiye 278.'si, Halime Kılıç MF Elazığ 1.'si Türkiye 54.'sü, Ahmet Demirel Mf Türkiye 419.’su."