Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde otomobiliyle beton elektrik direğini yıkan sürücü kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu. Direğin taşıdığı yüksek gerilim hattının kopmamasının büyük bir faciayı engellediği belirtildi.

Kaza, Ereğli-Yeşiltepe kara yolunda saat 01.00 sularında meydana geldi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası (ERDEMİR)'ında çalışan 33 yaşındaki Muhammet Kırmızı, vardiya çıkışında Kepez mevkiindeki evine gitmek için yola çıktı. Profesör Muammer Aksoy Caddesi'ne geldiğinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek yoldan çıkan Kırmızı, elektrik direğini yıktıktan sonra 3 metrelik dereye uçtu. Otomobilden kendi imkanları ve vatandaşların yardımı ile çıkan sürücü için polis ve sağlık ekiplerine haber verildi.
Polis kaza yerine geldiğinde elektrik tellerinin kopmak üzere olması sebebiyle vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan sürücü Muhammet Kırmızı’nın kazadan dolayı başını çarptığı ve yarasının hafif olduğu belirtildi.

Kazada yüksek gerilim hattını taşıyan beton direğin yıkılması nedeniyle Kepez Mahallesi ve civarında elektrikler kesildi. Direğin yıkılmasının ardından bağlantı uçlarından kopmayan elektrik telleri olası bir faciayı da önlemiş oldu. Kazadan hemen sonra olay yerine gelen Bedaş ekipleri, bölgedeki elektriği keserek önlem aldı. Dereye uçan otomobil ise çekici vasıtası ile çıkarıldı.

Sürücü Muhammet Kırmızı’nın alkolsüz olduğu belirlendi. Kırmızı, polislere, iş çıkışı eve giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek kazayı yaptığını söyledi. Polis kaza ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.