İzmir'de 3 ay önce akaryakıt istasyonuna silahlı saldırıda bulunarak bir emekli polis memurunu öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla aranırken yakalanan iki zanlı adliyeye sevk edildi.
    Bayraklı ilçesi Salhane semtinde, üç ay önce bir akaryakıt istasyonunda korumalık yaptığı öğrenilen emekli polis memuru Sefa Erol (49)'u öldürdükleri, istasyon sahibi Demir Kanatlı Mutlu ile özel güvenlik görevlisi Haluk Şaşmaz'ı yaraladıkları iddiasıyla aranırken, Karasu ilçesinde saklandıkları havuzlu bir villada düzenlenen operasyonla yakalanan İ.B. ve Ö.O.'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen iki zanlı, Karasu Adliyesi'ne çıkartıldı.
    İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Demir Kanatlı Mutlu'nun sahibi olduğu akaryakıt istasyonuna otomobille gelen iki kişi, tabancayla yazıhanede oturan kişilere silahlı saldırıda bulunmuş, olayda emekli polis memuru Sefa Erol ölmüş, istasyon sahibi Demir Kanatlı Mutlu ile özel güvenlik görevlisi Haluk Şaşmaz yaralanmıştı. Saldırı sonrasında kaçan şüphelilerin yeri, teknik takip sonucu belirlenmişti.         
    Uzun süren takip sonucu şüphelilerden Ö.O.'nun, kız arkadaşıyla irtibat kurması iki şüpheliyi ele verdi. Şüphelinin kız arkadaşını takibe alan polis, Sakarya'nın Karasu ilçesindeki havuzlu bir villada saklanan İ.B. ve Ö.O.'yu operasyonla gözaltına almıştı. İ.B. ve Ö.O.'nun, yakalanmamak için sahte kimlik kullandıkları, sürekli cep telefonu, sim kart ve otomobil değiştirdikleri ve kısa sürelerle farklı illerde kaldıkları belirlenmişti.