Yeni albümleri Beri Gel ile ikinci kez sevenleri ile buluşan rock grubu Endişe’nin 'Afrika' isimli şarkısı kara kıtada yıllardır yaşananları anlatıyor.
    İlk albümleri Küresel Hipnoz’dan sonra ikinci albümleri Beri Gel’i Nisan ayında çıkaran rock grubu Endişe, bu albümlerinde Mevlana ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini de yorumladı. Beri Gel’de dikkat çeken diğer parçalardan biri de söz ve müziği grubun gitaristi Hüseyin Işıktekiner’e ait olan Afrika adlı parça. Parçanın çıkış hikayesini anlatan Işıktekiner, “Sözlerini üç yıl önce yazdığım bir parça. Bu albüme koymak nasip oldu. Afrika, benim için sahip olduğu onca yer altı kaynaklarına rağmen her zaman garip ve mazlum bir kıta olmuştur. Sahip olduğu zenginlikler dolayısı ile hep sömürülmüş. Buradaki insanlar kobay olarak bile kullanılmış. Buradaki yaşamlar ancak dibe vurduğunda, 90 günde binlerce çocuk öldüğünde dünya kamuoyunun gündemine gelebiliyor.” diye konuştu.
    Bir Afrika konserleri projesi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Işıktekiner, “Çalışmalarını sürdürdüğümüz Afrika konserleri projemiz ile Türkiye'nin her yanında konser ve organizasyonlara katılacağız.” dedi.
    Beri Gel’de yer alan, Afrika adlı parçanın sözleri ise şöyle: Küçük bir çocuk gördüm kapkara… Yanında bir akbaba… Afrika yalnız bir kıta… Açlık ve sefalet hep kol kola… Afrika yalnız bir kıta… Eşitlik ve adalet çok uzakta… Küçük bir çocuk gördüm kapkara… Yanında bir akbaba… Afrika yalnız bir kıta… Sevgi ve merhamet çok uzakta… Yetmezmiş gibi savaş ve silahlar… Bir deney sahası adeta… Küçük bir çocuk gördüm, kapkara… Afrika çok uzakta… değil.