Bağcılar’da 40 engelli çift Sevgililer Günü’nü Atıf Yılmaz’ın ünlü filmi Selvi Boylum Al Yazmalım filmini izleyerek ve birlikte yemek yiyerek geçirdi.
Bağcılar Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği programa katılan farklı engel gruplarında 40 çift güzel bir gün geçirdi. Engelliler Sarayı’nda bir araya gelen çiftler önce Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen, Selvi Boylum Al Yazmalım filmini izledi. Duygu dolu anlar yaşayan engelliler filmin ardından, karşılıklı masalara oturarak yemek yedi. Programa görme engelli çiftler de katıldı.
Engelli çiftlerle film izleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelli çiftlerimizi unutmadığımızı göstermek ve onlara güzel bir gün yaşatmak istedik. Bir birlerine olan sevgilerinin kıymetini bilmeleri için de Selvi Boylum Al Yazmalım filmini izlettirdik” dedi.
Ünlü Yönetmen Atıf Yılmaz’ın yönettiği Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Yeşilçam’ın baş yapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Cengiz Aytmatov’un aynı ismi taşıyan ünlü romanından uyarlanan filmin başrollerinde Kadir İnanır ve Türkan Şoray oynamıştı.

58 ÇİFT EVLENDİ
Öte yandan pek çok kişi özel bir gün olması sebebiyle Sevgililer Günü’nde evlendi. Bağcılar Belediyesi Evlendirme Memurluğu en yoğun günlerinden birini yaşadı. Bağcılar Belediyesi nikah memurları evlilik cüzdanına “14 Şubat” tarihi yazdırmak isteyen toplam 58 çiftin nikahı kıydı. Başkan Çağırıcı, yaptığı açıklama ile çiftlere ömür boyu mutluluk dileklerinde bulundu.