Engellilerin kültür ve sanat aracılığıyla sosyalleşme düzeylerine katkı sağlanması amacıyla geliştirilen proje kapsamında üç ülkeden 42 engelli genç, Nevşehir’e geldi.
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Mütevelli Heyeti Başkanlığını Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Yunus Emre Enstitüsü’nün, ASER’in ve Gazi Üniversitesi Gönüllü Avrupa Girişim Topluluğunun ortaklığında gerçekleştirilen Hayallerini toprağa taşımaya ne dersin? AB Eylem 1.2 Gençlik Projesi kapsamında Kırgızistan, Romanya ve Türkiye’den 42 katılımcı Nevşehir’e geldi.
Katılımcılar Nevşehir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi ve Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Hazırlanan bu projenin ana teması engelli gençlerin kültür ve sanat aracılığıyla sosyalleşme düzeylerine katkı sağlanması olarak belirtildi. Gerçekleştirilen bu proje kapsamında Türk ve yabancı katılımcılar eşliğinde, engelli gençlerle beraber dokuz gün boyunca çömlekçilik kursu ve sergisi, Nevşehir Gezisi, belgesel çalışması gibi aktiviteler gerçekleştirildi.
Nevşehir’deki sosyal sorumluluk programı kapsamında organize edilen etkinlikleri Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömre Gurulkan’ın katkıları ile Ar-Ge Büro Amirliği tarafından gerçekleştirdi. Bu etkinlikler kapsamında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Topuzluhan Sosyal Tesisi, Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi, Uçhisar Kalesi, Göreme Açıkhava Müzesi ziyaret edildi. Zihinsel engeli bulunan katılımcıların sosyal hayata dahil edilmesine katkı sağlanması amacıyla Avanos ilçesinde bulunan çanak ve çömlek atölyelerinde çeşitli uygulamalı etkinlikler düzenlendi.
Nevşehir İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan’a katkılarından dolayı GAGİT Başkanı B. Burak Soyer ve Grup Avrasya Başkanı Mustafa Polat tarafından teşekkür sertifikaları takdim edildi.
Kaynak: cha