Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi bedensel engelli İsmail Barış(20)’a Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Dernek, hayırsever kurumların desteğiyle Barış’a Almanya’dan 16 bin euro değerinde dört tekerlekli akülü engelli aracı aldı. Araç, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk’ün de katıldığı törenle Barış’a teslim edildi.
İsmail Barış ve kendisine yardım eden ÇÜ Tıp Fakültesi’ndeki sınıf ve ev arkadaşı Kahraman Bingöl’ün ilginç arkadaşlık öyküsü 9 Nisan 2011’de 'Engelli İsmail'in en büyük destekçisi çocukluk arkadaşı' başlığıyla medyada yer almıştı. Yankı uyandıran haber sonrası hayırsever kişi ve kuruluşlar Barış’ın hayatını rahat bir şekilde sürdürecek araç isteği için harekete geçti. Kimse Yok Mu Derneği’nin öncülüğündeki girişimler sonuç verdi ve Barış’ın araç hayali gerçeğe dönüştü.
İsmail Barış, Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan 9 çocuk sahibi Abdurrahman ile Fatma Barış çiftinin 7'nci çocuğu. Doğuştan felçli olan Barış, ilköğretimi ablası ve ağabeylerinin yardımlarıyla bitirir. O günlerdeki en büyük destekçilerinden biri de mahalle arkadaşı Kahraman Bingöl olur. Dörtyol İlköğretim Okulu'nda yolları kesişen doğuştan felçli Barış ile Bingöl’ün eğitim hayatlarının önemli bir dönemi birlikte geçer. Can dostunun eli ayağı olan Bingöl, onun için üniversitede tıp fakültesini tercih eder. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanınca Adana'ya gelen Barış, mahalle arkadaşıyla birlikte ev tutar. Kahraman, engelli arkadaşına okula gidip gelmesinden yemek yapımına ve bulaşık yıkama işine kadar birçok konuda yardım eder.
        Devletin ve hayırseverlerin bursuyla masraflarını karşılayan Barış'ın, koltuk değneklerinden kurtulma isteği basında yer alması üzerine Kimse Yok Mu Derneği devreye girer. Hayırseverlerin desteğiyle Barış, eğitim ve günlük hayatını kolaylaştıracak olan araca kavuşur.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi’nde Almanya’dan getirtilen aracı teslim alan İsmail Barış, aracın yaşamında yeni bir sayfa açmasını umduğunu vurguladı. Trafikte çektiği sıkıntılar nedeniyle kim zaman fakülteye karşı ilgisinin azaldığını hatırlatan Barış, aşırı yorgunluk nedeniyle eğitimini güçlükle sürdürdüğünü söyledi.
Toplu taşıma araçlarıyla gidip–geldiği üniversiteye özellikle yağmurlu ve sıcak havalarda zorlandığını ifade eden Barış, “Ancak bu anlamlı yardım sayesinde inşallah sıkıntılarım son bulacak. Halen ülkemizde başkalarının derdini kendi dertleri bilen insanların olduğunu görmek çok güzel bir duygu. Ben de eğitimi tamamladıktan sonra imkânlarım ölçüsünde engellilere el uzatacağım. Kimse Yok Mu Derneği ve gönüllülerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk ise ÇÜ Tıp Fakültesi’nde okuyan İsmail Barış’ın bir an önce mezun olup Türkiye’nin en iyi doktorları arasında yer almasını diledi. Bedensel engelli olmasına rağmen azimle eğitimine devam eden Barış’ın araç talebine duyarsız kalamayacaklarına işaret eden Öztürk, “Bu kardeşimiz yarın okulunu bitirip doktor olarak insanlarımıza hizmet verecek. Barış’ın eğitimini rahat bir şekilde sürdürmesi adına gönüllülerimizin vasıtasıyla uygun bir aracı Almanya’dan temin ettik. Yardımseverlerimize ve kardeşimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Öztürk, Barış’a burs ve benzeri yardımlarının da süreceğini sözlerine ekledi.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, Şube Müdürü Adem Sönmez ve dernek gönüllülerinin de hazır bulunduğu programda heyecanlı olduğu görülen İsmail Barış, aracı test ederken mutluluğu yüzüne yansıdı.