Tuzla Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi ile Tuzla Kent konseyi Engelliler Meclisinin ortaklaşa düzenlediği; Tuzla'da engellilere hizmet veren, eğitim kurumları ve dernek yöneticilerinin tanışma ve istişare toplantısı Tuzla Belediyesi'ne ait Ayyıldız sosyal tesisinde yapıldı.
Toplantıda; Tuzla'da yaşayan engelli birey ve ailesi için yaşamlarını kolaylaştırıcı engelsiz bir Tuzla oluşturabilmek adına projelerin yapılıp, işlevsel hale getirilmesi; sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyet gösterilmesi; başarılı engelli bireylere destek verilmesi ve toplantıların her ay yapılması kararlaştırıldı.
Toplantıda konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da engellilere hizmet veren Kamu ve Tüzel Kurumların bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Yazıcı, “Engelli çocuklar ve ailelerin yaşadıkları sıkıntıları imkanlar çerçevesinde ortadan kaldırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Her zaman engelli çocuklarımızın ve ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Engellilerin toplumsal yaşam içerisinde daha rahat yer alabilmeleri için Tuzla Kaymakamlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı ile birlikte Erişilebilir Tuzla Projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yazıcı “Projemiz ile birlikte Tuzla’daki tüm kamu kurumları, engelli vatandaşların rahatça kullanabileceği fiziksel alt yapıya kavuşacak. Bu kapsamda Tuzlamız diğer ilçelere örnek olacak” dedi.