Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazından sağ kurtulan Japon yardım gönüllüsü Miyuki Konnai, depremzedelere yönelik yardımlarına devam ediyor. Bardakçı köyünde depremzede öğrencilerin yardımına koşan Miyuki Konnai, öğrencilere mont ve ayakkabı dağıttı.
Van'da 9 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazından yaralı kurtulan Miyuki Konnai bir süre tedavi gördükten sonra 2 hafta önce tekrar Van'a döndü. Konnai, döndükten sonra da yardım çalışmalarını sürdürdü. Japon Arama Kurtarma Birliği (AAR) ile birlikte köyleri gezen Konnai, Bardakçı köyüne gitti. Miyuki Konnai, AAR'ın sağladığı destekle alınan mont, ayakkabı ve okul çantalarını depremzede öğrencilere dağıttı.
Depremzede öğrencilere ayakkabı ve montlarını tek tek giydiren Konnai, tekrar Van'da olmaktan depremzedelerin yaralarını sarmaktan mutlu olduğunu söyledi. Miyuki Konnai, "Van'ın depremden etkilenen 16 köyünde ihtiyaç analizi çalışması yürütmüştük. İhtiyaç analizi çalışmalarımızdan sonra ekip olarak köyleri dolaşarak yardımlarımızı dağıtıyoruz. Bugün yardım yaptığımız Bardakçı köyü de bunlardan biri. Van'da olmaktan bu yardımlara katılmaktan çok mutluyum." dedi.