Kayseri Uluslararası Erciyes Kar Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında birçok ünlü heykeltıraş Kayseri’de buluşacak. Heykeltıraşlar şehir merkezinde ve Erciyes Kayak Merkezi’nden kar ile buzdan heykeller yapacak. Kayseri Komando Tugayı’ndan komandolar da paraşütle kayak merkezinde gösteri yapacak.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 18-19 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Erciyes Kar Festivali hakkında bilgi verdi. Başkan Mehmet Özhaseki, Erciyes Master Planı çerçevesine 2 yıl önce temelini attıkları ve hizmete giren 20 tesisin açılışının yapılacağını duyurdu. Özhaseki, programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılacağını belirtti.
Başkan Özhaseki, festivalde önemsedikleri bir konunun da “2023 Vizyonu’nda Kayseri” konulu panel ve çalıştay olduğunu ifade etti. Bu panele Kayserili bilim adamı, sanatçı, siyasetçi, gazeteci gibi birçok ismin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen bazı isimlerinin de katılacağını belirtti. Panelde, “2023 vizyonunda nasıl bir Kayseri görmek istiyorsunuz?” sorusu ile ilgili konuşmalar yapılacak önerilerin sunulacağını anlattı. İki gün sürecek çalıştayın sonucunu da Kayseri olarak önemsediklerinin altını çizdi.
İkinci gün etkinliklerinde açılış töreni olacağını belirten Özhaseki, "Artık Erciyes’te neler yapıldığına dair herkes biliyor. Biz bunu tekrar söylemek istemiyoruz. Ama iki yıl önce temelini attığımız 6 mekanik tesis hizmete girdi. Bunun yanında sosyal tesisler ve 40 kilometreye ulaşan yeni kayak piştide açılışlar arasında. Karlama üniteleri de hizmete girdi. Bunların hepsinin açılışı olacak. Bizim asıl amacımız, bu yıl temelini atacağımız yeni tesisler. Bu tesislerin büyük bir bölümünü yıl sonuna kadar hizmete sokmayı amaçlıyoruz." dedi.
Başkan Özhaseki, Erciyes’te yapılması planlanan konaklama tesisleri (oteller için) ile ilgili ihale yapacaklarını belirtti. Kayak merkezinin önemli ihtiyaçlarından birisi olan konaklama tesislerinde de önemli bir mesafe kat ettikten sonra tanıtım amaçlı çalışmalara başlanacağını belirtti. Bunun için alt yapının da oluşturulduğunu ifade etti.

"BÖLGE HASTANESİ, ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ’NE BAĞLI EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ OLMASINI İSTİYORUZ"
Başkan Mehmet Özhaseki, yapımı devam eden Kayseri Bölge Hastanesi’ndeki çalışmalarla ilgili Sağlık Bakanı Akdağ’ın inceleme yapacağını belirtti. Bu inceleme ile birlikte Bakan Akdağ ile görüşmeleri olacağını anlattı. Özhaseki, görüşmede, Bölge Hastanesi’nin Abdullah Gül Üniversitesi’ne bağlı eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermesi konusunda teklifleri olacağını aktardı. Uzun zamandır şehrin gündeminde olan bu görüşmenin olumlu sonuçlanması durumunda Abdullah Gül Üniversitesi’nin tıp alanında eğitim verebilecek duruma geleceğini aktardı.
Özhaseki, hazırlanan ve açılış törenine yetişmesi durumunda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir protokol imzalayabileceklerini aktardı. Buna göre, Kayseri Kalesi’nde yapılacak düzenleme sonrasında oluşacak kültür merkezine Arkeoloji müzenin taşınması planlanıyor. Bir başka görüşmede ise, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile olacak. Belediye, Erciyes Kayak Merkezi’nde bakanlığa bağlı tesisin yeniden düzenlenerek otelden çok sporculara hizmet veren konaklama ve eğitim merkezi olmasını istiyor. Aynı zamanda Talas ilçesinde bakanlığa bağlı olan ve sportif faaliyetlerde kullanılan eski Amerikan koleji binasını restore etmek istiyor. Bu binayı restore ederek gençlik merkezi olarak değerlendirilmesi yönünde bakanlığa teklifte bulunulacak. Özhaseki, bu teklifin kabul görmesi durumunda tarihi binanın yenileneceğini ve düzenleme sonrasında başarılı öğrencilerin bir haftalık kamp yapmalarına imkan sağlayacak tesis olacağını anlattı. Özhaseki, aynı düşüncelerinin Kiçikapı mahallesindeki eski kilise binası içinde geçerli olduğunu belirtti. Bakan Suat Kılıç ile yapılacak görüşme sonrasında bu binaları devralarak restore edilip spor, kültün ve sanat merkezi olarak değerlendirilmesini planladıklarını anlattı.