Ergenekon davasına bakan mahkemenin başkanı Köksal Şengün’ün Bolu’ya atanması üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), mahkemenin en kıdemli üyesi Hasan Hüseyin Özese’yi başkan olarak yetkilendirdi.
    Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’den boşalan yere üye hakim Özese bakacak. Mahkemenin dördüncü hakimi Hüsnü Çalmuk da artık heyette yer alacak. HSYK’nın bu kararı Ergenekon dava dosyasının kapsamlı olması ve mevcut üyelerin dosyaya hakim olmaları nedeniyle aldığı kaydedildi.
    Son kararname ile iki heyeti bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden iki isim başka mahkemelerde görevlendirildi. Şengün, Bolu’ya atanırken diğer heyetin üye hakimi Gökmen Demircan da yeni kurulan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de Fatih Mehmet Uslu atandı.
    Son atamalarla iki mahkemede toplam üye sayısı yedi oldu. İki mahkeme de üç kişilik heyetten oluşurken dördüncü hakimin hangi hangi heyette görev yapacağı ise henüz belli değil.