Bu yıl 17.'si düzenlenen Ermenek Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Festivali'nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
        Festivale Vali Vekili Yılmaz Şimşek, Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu, ilçe kaymakamları, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.
        Tekke Parkı'nda yapılan festival yürüyüşünün ardından hükümet alanında program düzenlendi. Program, Ali Rıza Alıçlı Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi tarafından sergilenen halk oyunları ve mehter takımının gösterileri ile devam etti. Yapılan protokol konuşmalarından sonra Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ermenek Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde eski Ermenek evlerinin dış cephelerinde yapılan restorasyon çalışmaları yerinde görülerek açılışı yapıldı. İlçenin 1. Ana Caddesi üzerine kurulan ve büyük ilgi gören yörenin el sanatlarının, yemeklerinin tanıtıldığı panayır açılışı, Selçuk Ecza Holding tarafından yaptırılan Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nin açılışı, ilçenin hayırsever vatandaşlarından Mehmet Çakır tarafından yaptırılan Sağlık Meslek Lisesi’nin açılışı ile KMÜ Ermenek Meslek Yüksek Okulu yanına yaptırılan öğrenci yurdu ve ilçe esnaflarından bir vatandaşın yaptırdığı zeytinyağı fabrikasının açılışları gerçekleştirildi.
        Ermenek’te bir dizi açılışın ardından Başyayla ilçesinde yine Selçuk Ecza Holding tarafından Başyayla Kültür Merkezi açıldı. Buradaki programın ardından Ermenek ilçesinde Yassıkaya mevkiinde yöre avcılarının katıldığı atıcılık yarışmaları ile etkinliklere devam edildi. Etkinlikler, Ermenek Şehir Stadı'nda Nadide Sultan’ın katıldığı halk konseri ve toplu sünnet şöleni ile sona erdi.