Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı. Havanın soğuk olmasına aldırmayan binlerce Erzincanlı törenlere katılarak kurtuluş coşkusunu yaşadı.
    Kurtuluş çoşkusu, Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törene Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, askeri, sivil erkân ve vatandaşlar katıldı. Garnizon Şehitliği'nin gezilmesi ve buradaki şehitliklere çelenk sunumunun ardından, Vali Selman Yenigün, makamında tebrikleri kabul etti. Törenler Ordu Caddesi üzerinde yapılan kutlama programı ile devam etti.
    Vali Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Berkay Turgut, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın halkın bayramını kutlamasının ardından, milis kuvvetler komutanı temsili olarak Türk bayrağını göndere çekti.
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94 yıl dönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Erzincan’ımız tarih içerisinde çok büyük acılar, felaketler, yokluklar ve insafsızca zulümler yaşamıştır. Geçtiğimiz yüz yılda Erzincan’ımızın yaşadığı işgal günleri ve muhacirlik dönemleri de ecdadımız için yokluk, yoksulluk ve çile dolu yılları beraberinde getirmiştir. Bölgedeki Ermeni çeteleri birlikte hareket ettikleri Rus kuvvetlerinin Bolşevik ihtilali sonrasında bölgeden çekilmesiyle birlikte kontrolü tamamen ele geçirerek Erzincan ve havarisinde yaptıkları zulüm ve katliamlarla zaten yokluk, çaresizlik içerisinde ki insanımızı neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır.” diye konuştu.
    Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sergiledi. Daha sonra askerlerin geçit töreninin ardından Ordu Caddesi üzerindeki törenler sona erdi.