Erzurum'da TOKİ'nin konut yapacağı alanda bulunan gecekonduların yıkımı sırasında, gecekondu sahipleri polislere direndi. Eline bıçak alan bir kadın kendine zarar verdi. Sağlıkçılar, eylemci kadının bıçakla zarar verdiği koluna müdahale ederken, kadın da ekmek bıçağıyla yanına polis ve zabıtaları yaklaştırmadı.
    Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Veyisefendi Mahallesi'nde, zabıta ekipleri, Mesut Karagöl'e ait gecekonduyu yıkmak için polis desteğinde eve gitti. Karşısında yıkım ekibini gören Mesut Karagöl'ün eşi Zekiye Karagöl, eline aldığı ekmek bıçağıyla evin kapısını kapatıp içeri girdi. Evinin yıkılması halinde kendisini ve çocuklarını bıçakla öldüreceği tehdidinde bulunan Karagöl, kapıyı arkadan üzerine kapattı. Bu sırada polis, gecekondu sahibi kadını ikna etmek için dışarıdan bir süre konuştu. Kadının kapıyı açmaması üzerine polis, levye ile evin kapısını açtı. Ancak elindeki ekmek bıçağını bırakmayan Zekiye Karagöl, önce bileğini kesti ardından da çevresindeki polis ve zabıtaları uzaklaştırdı.
    Kadının kendisine zarar vermesi üzerine polis, olay yerine 112 sağlık ekiplerini çağırdı. Sağlık ekipleri, kadının kesik bileğine müdahalede bulunurken, Karagöl de bu sırada bıçaklı eylemini uzun bir süre devam ettirdi. Bu sırada Mesut Karagöl ile kayınbiraderi Savaş Karagöl, evlerinin yıkılmaması için polise direndi. Polisin zorla evden çıkardığı Karagöl ve kayınbiraderi, ekip otosuna bindirilerek mıntıka polis merkezine götürüldü.
Elindeki ekmek bıçağıyla polise ve zabıtaya direnen Zekiye Karagöl ise polisin ikna çalışmaları sonucu eylemini bıraktı. Karagöl, sağlık görevlilerinin kollarında ambulansa kadar taşındı. Eylem sonrasında gecekondunun yıkılması bir sonraki güne ertelendi.