Çeşitli ülkelerden Türkiye'ye giriş yapıp Erzurum'daki mülteci kampına yerleştirilen 202 kişinin sorunları ve çözüm önerileri düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı.
        Vali Yardımcısı Mehmet Gök başkanlığında Erzurum Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda, 'Sığınma Talebinde Bulunan Yabancılar' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Kadir Taner Yıldırım, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Erzurum'da çoğunluğunu Afgan ve Pakistanlıların oluşturduğu 202 mültecinin sosyo-ekonomik ve psikolojik sorunları ile çocuklarının eğitim problemi tartışıldı. Toplantıda ayrıca gönüllü yardım kuruluşlarının mültecilere yönelik gerçekleştirdiği ayni ve nakdi yardımların sevindirici bir boyutta olduğu belirtildi.

EN AZ MÜLTECİ ERZURUM'DA
        Yabancılar Şube Müdürü Üçüncü Sınıf Emniyet Müdürü Kadir Taner Yıldırım, aralarında Erzurum'un da bulunduğu ülke genelindeki 51 şehrin 'Mülteci Uydu İl' kapsamında olduğunu söyledi. Erzurum'daki mülteci kampının 475 kişi kapasitesine sahip olduğunu, ancak bugüne kadar 202 kişiye hizmet sunulduğunu ifade eden Yıldırım, bu sayının önümüzdeki yıllarda 800'e kadar çıkartılacağını dile getirdi. Türkiye'nin uluslararası anlaşma ve mevzuatlara göre mültecileri kabul ettiğine işaret eden Yıldırım, "Ülkemize ve şehrimize gelen mültecilere en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışıyoruz." dedi.

100 MÜLTECİ ERZURUM'DA OKULLU OLACAK
        Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Oral Özmen, Erzurum'daki mültecilerin toplumsal entegrasyonuna önem verildiğini söyledi. Özmen, özellikle mültecilerin çocuklarının eğitimlerini aksatmamaları için il genelindeki okullara gönderilip Türkçe eğitimine tabi tutulduklarına vurgu yaptı. "Yeni eğitim ve öğretim döneminde 100 mülteci çocuk okullara kayıtları yaptırılacak ve Türkçe eğitimlerine önem verilecek." diyen Özmen, mültecilerin şehre yerleştirilmesi ve suç ortamlarından uzak tutulması için belediyelere de büyük görev düştüğüne işaret etti. Özmen, "Belediyeler TOKİ ile yaptırdıkları konutlardan 5 -6 tanesini pansiyon olarak mültecilere tahsis ederse bu konuda yaşadığımız sıkıntı önemli ölçüde giderilmiş olur." şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.