Türkiye’nin batısında son baharla birlikte sıcaklık mevsim normallerinin altına düştü. Soğuk havasıyla bilinen Erzurum’da ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Erzurum’da gün içinde hava sıcaklığı 24 derece olarak ölçüldü.
Erzurum’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması vatandaşları sokağa döktü. Aileleriyle birlikte dolaşan insanlar yazdan kalma bir günün keyfini yaşadı. Erzurum’da yılın bu döneminde böyle sıcak bir hava olmasının mutluk verici olduğunu söyleyen Halide Yılmaz isimli vatandaş, Antalya’da yaşanan selde insanların ölmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre; Ülkenin iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bilecik, Çankırı, Çorum, Isparta, Burdur, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Ankara çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı batı kesimlerinde 2 ile 4 derece azalacak, doğu ve iç kesimlerde ise 2 ile 4 derce artış bekleniyor.