Filistin İçişleri Bakanı Said Ebu Ali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’yi ziyaretinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Filistinli Bakan Said Ebu Ali, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i ziyaretinde, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Filistinli Bakan, Filistin halkı olarak Türkiye’ye abi olarak baktıklarını belirterek, “Filistin halkı istisnasız bu ziyareti büyük bir iştiyakla beklemektedir, bu ziyaretten son derece memnuniyet duyacaktır. Kardeş ülke Türkiye hem sözüyle, hem eylemiyle Filistin davasını benimsediği, kendi davası olarak kabul ettiğini açıklamış ve o yönde katkılarını kesintisiz devam ettirmiştir. Başta Kudüs olmak üzere, gelecekle ilgili düşüncelerini müteaddit şekilde dile getirmiştir. Filistin halkı, Başbakanın ziyaretinden çok memnun olacaklardır.” dedi.

FİLİSTİNLİ POLİSLER TÜRKİYE’DE EĞİTİLİYOR
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Filistin ile Türkiye arasında polis eğitimi çalışmasının 1996 yılında başladığını, bugüne kadar Filistinli 973 polisin Türkiye’de eğitim gördüğünü söyledi. Bakan Şahin, polis akademisinde, amir sınıfı için 61 Filistinlinin yetiştirildiğini, halen 44 Filistinli amirinin eğitiminin devam ettiğini kaydetti. Şahin, iki doktora, beş yüksek lisans düzeyinde Filistinlilere kontenjan olduğunu hatırlattı.

"VALİLER KARARNAMESİ YOK"
Bakan Şahin, ayrıca, valiler kararnamesi hazırlandığı yönünde kulislerde bilgiler dolaştığının hatırlatılması üzerine, her devlet memurunun tayininin ve değişmesinin söz konusu olduğunu kaydetti. Bakan Şahin, “Hükümet kuruluşuna bağlı olarak yeni bakanın gelişine bağlı olarak ne bir vali tayini, ne bir emniyet müdürü tayini var. Normal mecrasında her şey yürür. Tayin olması gereken olur, tayin olmaması gereken yerinde durur. Değişim adına değişim yok bu ülkede. Herkes işinin başında. Bütün arkadaşlarımız gayret içinde çalışmalarını yürütüyorlar.” diye konuştu.