Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yapımına 2007 yılının Ağustos ayında başlanan Fol Deresi yürüyüş bandı ve deniz suyunun dere yatağına ilerletilmesi projesi ile şehir “Mini Venedik” e dönüştürüldü.
Derenin her iki tarafına da 6 metre eninde yapılan yürüyüş bantları ilçede bulunan iki ve üç numaralı köprüleri bir birine bağlayarak Fol Deresi yürüyüş bandı projenin faaliyete geçmesiyle birlikte Vakfıkebir’de mini bir Venedik modeli oluşturularak şehir yeni bir görünüme kavuştu. Geçtiğimiz yıl hava şartlarının elverişsiz olması ile meydana gelen sel baskınlarında dere içerisine yapılan beton setlerin zarar görmesi ile dere yatağın dolmasına neden oldu.
Vakfıkebir Belediyesi gerçekleştireceği yeni proje ile Fol Deresi üzerinde yeni bir çalışma başlatılarak, Kapalı Spor Salonunun bulunduğu bölgeden itibaren yeni setler inşa ederek derenin şelale şeklinde akmasını sağlayacak. Dere yatağında çalışma yapmak için DSİ’den gerekli izinlerin alındığı ve çalışmalara kısa bir süre içerisinde başlatılacağı öğrenildi. Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, ilçenin çehresini değiştirecek önemli projeler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği’nin hazırlaşmış olduğu proje ile ilçemize kurulması gündeme gelen Deniz Er Eğitim Alayı ile ilgili olarak girişimlerimiz sürüyor. Bunun yanı sıra gerek ilçemiz sahilinde gerek, Fol Deresi üzerinde yeni projeler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlçemize yakışan yeni hizmetlerle yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.