Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Türkiye’de Anadolu Ajansı’nda çalışanların dışında hiç kimsenin sendikalı olmadığını belirterek, “2008 yılında, 212 sayılı kanunla ilgili yapılan düzenlemelerle gazetecilerin elinden alınan bazı sosyal haklarının geri verilmesini istiyoruz.” dedi.
    Kayseri Gazeteciler cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler basında sansürün kaldırılışının 103’üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Çelenk koyma töreninde konuşan Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya, 103 yıl önce uygulanana sansürün kaldırılması adına atılan adımları anlatarak, “Maalesef günümüzde sansür farklı yollarla uygulanıyor. Yine basında sansür var. Demokrasilerin vazgeçilmezi olan basının, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini koruyarak kamuoyunu aydınlatmaları adına bilgiler aktarması gerekir. Bu görevi yerine getirmek zorundalar. Ancak bugün bu konuda engeller, sansürler var. Birçok arkadaşımız da yaptığı haberlerden dolayı ya cezaevindeler. Yada yargılanıyorlar. Bunlara son verilmesini istiyoruz. Bunun için yeni düzenlemeler gerekiyor.” diye konuştu.
    Türkiye’de gazetecilerin sosyal haklarının 2008 yılında yapılan düzenleme ile ellerinden alındığını anlatan Altınkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de Anadolu Ajansı dışında sendikalı olan gazeteci yok. 212 sayılı kanunla ilgili 10 Ocak 1961 yılında tanınan haklar var ve 50 yıl oldu. Gazetecilerin yıpranmayla ilgili hakları ellerinden alındı. Arkadaşlarımız 60 yaşına kadar çalışacak. Bunlar çok zor. İvedi olarak 2008 yılında 212 kanunda alınan hakların tekrar verilmesini arzu ediyoruz. Gazeteciler büyük bir ücretle çalışmıyor. Zor şartlar altında çalışıyor. Türkiye’de gazeteler ve televizyonlarda ciddi bir gelir yok.”
    Altınkaya, terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda şehit olan askerler için de baş sağlığı dileklerinde bulunarak, “Terörü kınıyoruz. Bu konuda parlamento ve yeni hükümetin terör sorununu çözmelerini arzu ediyoruz. Dileğimiz odur.” dedi.
    Gazeteciler daha sonra Kayseri Vali Vekili Kasım Fikret Dayıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dayıoğlu, demokrasilerin vazgeçilmezlerinden birisinin de kamuoyunu aydınlatmada, bilgiler aktarmada önemli görev üstlenen basın olduğunu belirtti. Demokrasinin gelişmesinde basının önemli görevler düştüğünü dile getirdi.