Gerçek çiğköftenin şişkinlik yapmadığı, mideyi bozmadığı gibi damağa yapışmadığı belirtildi. Ağzı yakan ancak mideyi yakmayan çiğköftenin sağlıklı olduğu kaydedildi.
         Isparta’ya Tatlıses Çiğköfte’nin şubesini açan Caner Köklü, lezzet ve güvenirliliği ile kısa sürede halkın büyük beğenisini kazanmış olan ve Türkiye genelinde hızla yayılan Tatlıses Çiğköfte’yi Ispartalının hizmetine sunmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Köklü, çiğköftede kesinlikle su, bulyon ve patates kullanılmadığını, susuz yoğrulması ve bu nedenle damağa yapışmamasının ürünün farkını ortaya koyduğunu belirtti. Köklü, merdiven altında yapılan, çiğ köftelerin neredeyse tamamının yüzde 50'sinin su ile yapıldığını bunun da maliyeti düşürmek için yapıldığına dikkat çekti. Köklü, “Düşünebiliyor musunuz, patates kullananlar bile var. Bana göre bu çiğ köfteler 7,7 deprem görmüş çiğ köftelerdir. Ben bunlara haşlanmış bulgur pilavı diyorum. Bunlara kısırın teyze çocuğu bile derler, çiğ köfte değil. Çiğ köfte damağa yapışmaz.” ifadelerini kullandı.
     Köklü, çiğ köftenin faydaları konusunda şunları söyledi: “Şişmanlatmaz, bulgur midenin dostudur. Acı biber ve nar ekşisi kanserin düşmanıdır. Ceviz kolesterolü düşürür, saçlara faydalıdır. Ancak, günümüzde suyla kaynatılıp içine patates ve bulyon konulan çiğ köfteler bile yapılabilmektedir. Çiğ köfte şişkinlik yapmaz, mideyi bozmaz damağa yapışmaz. Çiğ köfte ağzı yakmalıdır, mideyi değil.”
    Çiğköftede, piyasada gerçek ve doğal nar ekşisi olmaması nedeniyle harici olarak nar ekşisi kullanılmasının kesinlikle yasak olduğunu ifade eden Köklü, çiğköftenin yapımı aşamasında bol miktarda yüzde 100 doğal nar ekşisi kullanıldığını söyledi. Köklü, şu bilgileri verdi: "İyi malzemeden yapılan çiğköfte insanı şişmanlatmamaktadır. İçindeki bulgurun yüksek lif oranına sahip olması nedeni ile tokluk hissi vermekte ve bağırsak hareketlerini hızlandırmaktadır. Ayrıca çiğ köftenin yapımında yüksek oranlarda kullanılan ceviz omega 3 ve omega 6 doymamış yağ asitleri içermesi nedeni ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı çok önemli bir korunma kaynağı olup, kolesterolü düşürmekte, yaşlanmayı geciktirmektedir.”