Sakarya Büyükşehir Belediyesi, günlük doğa yürüyüşlerini (trekking) yeniden başlattı. Belediye, yürüyüşe katılan kişileri otobüslerle alıp yürüyüşün başlayacağı yere kadar götürüyor. Ayrıca, molalarla yemek ihtiyacı da karşılanıyor. 8 hafta devam edecek sezonun ilk doğa yürüyüşü Beşiktaş Deresi’ne gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar, yağan yağmura aldırmadan kilometrelerce yürüdü.
    Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz sene de gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri yeniden başladı. Doğa severler, bu sefer 8 hafta boyunca hem spor yapacak hem de Sakarya’nın doğal güzelliklerinin tadını çıkarma imkanı bulacak. İlk yürüyüş, Beşiktaş Deresi’ne gerçekleştirildi. Önceki gün yapılan yürüyüşe ilgi büyüktü. Doğaseverler, sabahın erken saatlerinde Kent Meydanı’nda buluşarak, Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle yola çıktı. Yürüyüşe sevdikleri ile birlikte katılan doğaseverler, temiz hava ve manzaranın tadını çıkarırken, sağlıklı bir yaşam için kilometrelerce yol yürüdü.
    Doğa severleri yağan yağmur da durduramadı. Trekking yürüyüşünü çok beğendiklerini belirten doğaseverler, “Doğa yürüyüşlerini çok sağlıklı buluyoruz. Temiz hava eşliğinde yürümek hem stresimizi alıyor, hem de sağlığımıza faydalar sağlıyor.” dedi.
    Yürüyüşler, önümüzdeki haftalarda sırasıyla Dikmen Tepe, Çiğdem Yaylası, Taraklı Orman Gözetleme Kulesi, Sülüklü Göl, Karagöl-Acelle Yaylası, Keremali Çamlıca Gölü ve Soğucak Şelalesi’nde gerçekleştirilecek. Yürüyüşlere katılmak isteyenlerin, her parkur için www.sakarya.bel.tr adresinden kayıt yaptırmaları gerekiyor.