İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Eğitimi kapsamında Bursa’da düzenlenen kursu tamamlayan personel sertifika aldı.
    Görevde yükselme eğitimi kapsamında, Çarşamba valilik binası eğitim salonunda düzenlenen ve 54 kişinin katılımı ile 21 Eylül’de başlayan 'Görevde Yükselme Kursu' tamamlandı. Kursa katılan kursiyerler sertifikalarını, düzenlenen törende Bursa Valisi Şahabettin Harput’un elinden aldı.
    Vali Şahabettin Harput, törende kursiyerlere yaptığı konuşmada, personele, kendilerine hep daha üst hedefler belirlemeleri tavsiyesinde bulunurken, “Birinci görevimiz şükretmek. Buraya geldim, daha fazlasına gerek yok demek, sizin hizmet kalitenizi ve hizmet etkinliğinizi hep düşürür.” dedi.
    Personele daha yukarılara çıkıp, daha çok hizmet etmek için çalışmaları tavsiyesinde bulunan Vali Harput, “Daha üst makam, mevki, imkan ve rütbe olarak hep daha yukarısına talip olmalısınız. Bunu da sırf hava için değil. Daha fazla etkili ve faydalı olmak için isteyiniz. Siz de bu niyetle kursa katıldınız. Yapılacak sınav sonucunda da değişik yerlerde görev alacaksınız.” şeklinde konuştu.

“GİTTİĞİNİZ YERDE BURSA’YI İYİ TEMSİL EDİN”
Bursa’nın çok önemli bir il olduğuna işaret eden Harput, “Gittiğiniz yerde ‘Bursa’dan geliyorum’ dediğinizde herkes sizin başkalarından daha iyi bildiğinizi varsayacak. Madem var sayacak, sizde öyle olacaksınız, kendinizi iyi yetiştireceksiniz. Aynı zamanda Bursa’yı iyi temsil edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

“54 KİŞİ KURSA KATILDI”
İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Eğitimi'ne, şube müdürü ünvanı için 4 kişi, il yazı işleri müdürü ünvanı için 3, il mahalli idareler müdürü ünvanı için 3, şef ünvanı için 33 kişi, VHKİ ünvanı için 6 kişi olmak üzere, toplam 54 kişi katıldı.
    Eğitim boyunca kursiyerlere toplam 75 saat ders verildi. Sertifikalarını alan personel için Ankara’da yapılacak sınavda başarılı olanlar, bu ünvanları alarak yeni görev yerlerinde hizmete başlayacak.