Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir ve İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in Güngören İlçesine giderek Tozkoparan  kentsel dönüşümle ilgili eylem yapan mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Bilindiği üzere; Güngören Tozkoparan Mahallesindeki kentsel dönüşüm krizi yaşanıyordu. Tozkoparan mahalle sakinlerine Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin’in ilk ziyaretinden bir gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye gelerek açıklamada bulundu. Mahalle sakinleri kendilerine açıklama yapılmış olsa da “SÖZ DEĞİL SÖZLEŞME İSTİYORUZ!” diyerek eylemlerine devam ediyorlardı.

Bayrampaşa'dan Bosnalı öğrencilere eğitim desteği Bayrampaşa'dan Bosnalı öğrencilere eğitim desteği

Sürecin takipçisi olacağına söz veren İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ve teşkilatı 15 Ocak Cuma günü Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir ile birlikte mahalle sakinlerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında mahalle sakinlerinin avukatı gelerek KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN DURDURULDUĞU haberinin müjdesini verdi. Bunun üzerine mahalle sakinleri sürecin başından beri konunun takipçisi olan Gelecek Partisi yetkililerine “Siz bize uğurlu geldiniz” diyerek alkışlarla sevinçlerini paylaştılar. Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir ,İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ve ekibi sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini, her zaman vatandaşın mağduriyetlerini gidermek ve haklarını savunmak için yanında olacaklarını bildirdi.

NE OLMUŞTU ?

28 Aralık Çarşamba günü mahalle sakinlerini ziyaret eden Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Güngören Belediyesi’ne eleştiride bulunmuştu. Şahin “Uzaktan kumanda ile belediye başkanlığı yapılmaz. Koltuklara yapışarak şehir yönetilmez. Geleceksiniz, vatandaşın derdini dinleyeceksiniz ve çözüm üreteceksiniz” açıklamasında bulunmuş ve konunun takipçisi olacaklarının mesajını vermişti.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in bölgeyi ziyaretinden bir gün sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Güngören İlçesine gelerek Tozkoparan Mahalle sakinleriyle buluştu. Bakan Kurum yaptığı konuşmada “Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla; konutların her biri için yüzde kırka varan destek vereceğiz. Vatandaşlarımız 15 yıla varan vadeler, kiradan bile az miktardaki taksitlerle ev sahibi olacaklar” açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum’un yaptığı toplantıdan sonra Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığından bir açıklama daha geldi. İl Başkanı İsa Mesih Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Tozkoparan muhalefetimiz meyvesini hızlı verdi. Dün ne demiştik? Uzaktan kumanda şehir yönetilemez. Ardımızdan bugün apar topar Bakan Murat Kurum bölgeye getirildi ve sözler verildi. İstanbul’un ve ülkenin geleceği için etkin muhalefete devam” dedi.