İzmir'in Gaziemir ilçesinde, güvenlik kamera sistemleri satış ve montajı yapan bir işyerine gelen iki kişi, yedi tane kamerasının kayıtta olduğu sırada masanın üzerindeki cep telefonunu çalarak kaçtı. Kayıtlarda zanlılardan biri işyerinin önünde gözcülük yaptığı, diğerinin cep telefonunu aldığı görülüyor.
Olay, Abdülhamit Yavuz Caddesi'ndeki, "Teknosis" adlı elektrik, elektronik, bilgisayar ve güvenlik sistemleri dükkanında meydana geldi. Sabah saatlerinde işyerine gelen ve kimlikleri henüz belirlenemeyen iki kişi, mağazanın önünde durdu. Biri dışarıda beklerken diğeri müşteri gibi içeriye girdi. Mağaza çalışanı Harun Cesur'a, Gaziemir'de yeni bir işyeri açacaklarını ve bunun için dört kameralı bir güvenlik sistemi kurmayı düşündüğünü söyleyen zanlı, fiyatını sordu. Cesur da kurulacak sistemle ilgili bilgi verdi. Zanlı, işyerinin kartvizitini aldı ve sonra yarım saat sonra uğrayacağını söyleyerek dışarıya çıktı. Cesur da işyerinin arka tarafına geçti. Bu sırada işyerinin önünden ayrılmayan zanlı, sessizce tekrar girerek sağı solu kolaçan etti ve masanın üzerinde duran, Cesur'a ait cep telefonunu çalarak kaçtı. Geri döndüğünde telefonunun olmadığını farkeden Harun Cesur, hemen güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Telefonunun çalındığını görünce de hemen polise bildirdi. Polis ekipleri, işyerindeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı.
Konuyla ilgili konuşan işyeri çalışanı Cesur, sabah saatlerinde gelen iki kişiden birinin içeriye girdiğini, güvenlik sistemleriyle ilgili bilgi aldığını, yarım saat sonra uğrayacağını söyleyip gittiğini anlattı. Arka bölüme geçtiğinde cep telefonunun çalındığını belirterek, "Hemen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na durumu bildirdim ve telefonumun IMEI numarasını verdim. Yetkililer, telefonu kullanmaya kapattı." dedi.