Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hafızlığı tamamlayan 8 hafize, düzenlenen Taç Giyme töreni ile taçlandırıldı. Sahneye tekbirlerle teker teker çağırılan hafizelerin aileleri de duygulu anlar yaşadı.
    Ereğli Müftülüğü Kepez ve Merkez Kız Kur’an Kursu'nun '2011 Hafızlık Taç Giyme Merasimi' Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Taç giyme merasimine İl Müftüsü Refik Bulut, Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan, müftülük personeli, Kız Kur'an Kursu öğrencileri ve aileleri katıldı.
    Programa, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Kız Kur’an Kursu'ndan mezun olan 8 bayan hafız, tekbirlerle teker teker sahneye çağırıldı. Programın açılış konuşmasını İlçe Müftü Vekili İzzettin Aşan yaptı. Aşan, konuşmasında, tek isteğinin hafız olan öğrenci sayısının 8’lerden 88’lere çıkması olduğunu söyledi.
    Hafızlık çalışmalarının çok zor geçtiğini söyleyen Aşan, “Hafız olmak kolay değil. Hafızlık en büyük şereflerden birisidir. Bugün burada da hafızlık belgesi kazanan kızlarımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu kızlarımızın hafız olarak da yaşamalarını ümit ediyorum. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i çok okumalıyız. Okurken de bize hangi mesajları veriyor, bunları anlayıp hayatımızda uygulamalıyız.” dedi.

"HAFIZ OLMAK KOLAY, HAFIZ KALMAK ZORDUR"
Programda konuşması için sahneye davet edilen İl Müftüsü Refik Bulut, hafız olmanın kolay ancak hafız kalmanın zor olduğuna dikkat çekti. Hafız olmanın çok önemli olduğunu belirten Bulut, "Bugün hafize olan kızlarımızın merasim törenini yapıyoruz. Kızlarımız hafız olarak çok önemli bir şeyi başardılar. Ancak hafızlığı sürdürmek daha önemlidir. Dünya ve ahirette mutlu ve mesut olmamız için hayatımızı Kur'an-ı Kerim'e göre yaşamalıyız. Kur'an-ı Kerim insanların şahsiyetini şekillendirmesi için indirilmiştir." diye konuştu.
    Yapılan konuşmaların ardından, hafızlığı tamamlayan hafizelere hediyeleri verildi. Taç giyme töreninde hafize olan bayanların aileleri sevinç gözyaşlarını tutamadı.