Kahramanmaraş’ta son yıllarda artan düğün magandalarına Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü farklı bir çözüm buldu. İlçedeki bütün düğünlerde artık en az iki polis memuru, düğün bitimine kadar görev yapacak.
Uygulamayla düğünlerde yaşanması muhtemel silah kullanımı ve ölçüsüz havai fişek atımının takip edilmesi amaçlanıyor. Düğünü baştan sona takip edecek olan polisler, düğünlerde silah atanlarla ilgili de işlem yapacak.
Elbistan Emniyet Müdürlüğü'nün sivil ekipleri, düğünlerde silah kullananlara dönük ilginç bir çalışmaya da imza attı. Önceki gün bir düğünde silah kullanılması sonrasında harekete geçen sivil ekipler, müzik eşliğinde halay çekmeye başladı. Halay sırasında havaya silahla ateş eden kişiye yaklaşan polis, kurallara uymayan ve insanların sağlığını hiçe sayarak silah atmaya devam eden kişiyi yakalayıp gerekli işlemleri yaptı ve silaha el koydu.
İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama da ise artık mutluluk anlarında acı olaylar yaşanmaması gerektiği kaydedildi. Değerlendirmede “Havai fişek atılması konusunda belirli bir zaman kısıtlaması var. Ancak bu sınırın dışında bu eylemi gerçekleştiren kişilerle ilgili işlem yapıyoruz. Öbür taraftan silah atılması konusunda her düğünde iki polis memuru görev yapacak. Silah atıldığı anda gerekli önlemleri alarak atan kişilere işlem yapacak. Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla evlenme izni almak için büromuza gelen düğün sahiplerine bu konuda uyarılar yapıyoruz ve izinle birlikte kendilerine silah kullanmanın zararlarını anlatan broşür takdim ediyoruz.” görüşüne yer verildi.