Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, kente yapılması düşünülen hastane yerinin su taşkınlarına maruz kalma tehlikesine karşı, zemin etüt çalışmaları için 10 kurumun görüşüne başvurduklarını söyledi.
    Makamında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dr. Güner, hastane yapılması düşünülen 69 Ambarları mevkiindeki alanın su taşkınlarına maruz kalıp kalmayacağı ve zemin etüt çalışmalarından gelecek ‘olur’ raporunun ardından, bir an önce hastanenin inşa edilmesine başlanacağını kaydetti.
    Hastane yerinin, 2 yıldır netleştirilememesiyle ilgili süreci değerlendiren Güner, “Atatürk Devlet Hastanesi çevresinde bulunan lojmanlar bölgesine 400 yataklı hastane projesi çizildi. İhale aşamasında, 69 Ambarları tabir edilen yerde yeni bir proje yapılması ile ilgili valilikten gelen talep üzerine, bakanlığımızın yaptığı inceleme sonucu buranın değerlendirmeye alınabileceği görüşü hakim oldu. Orada bulunan Hazine’ye ait mevcut parsellerle ilgili çalışmalara başlandı. Eğer orada bir sıkıntı çıkmazsa, çünkü orası geniş bir alan, yaklaşık 100 dönümün üzerinde bir alan olacak. İlk etapta belki 40 dönümünü kullanacağız. Ama hastanenin ileride geliştirilebilmesi ve diğer hastanelerin de aynı yere taşınması suretiyle sağlık kampüsü şeklinde düşünüyoruz.” dedi.

"HASTANE YERİ İÇİN 10 KURUMUN GÖRÜŞÜNE BAŞVURDUK"
69 Ambarları mevkii yanında Üzülmez deresinin geçtiği, bunun ileride su taşkınlarına yol açıp açmayacağının çok detaylı bir şekilde araştırıldığını anlatan Sağlık Müdürü Güner, şunları söyledi:
    “Sel taşkınları için DSİ’ye bir yazı yazdık. Önce fizibilite çalışmalarımızı yaptıktan sonra buna karar verilecek. Şu an proje aşamasındayız, buraya kesin hastane yapılacak diye algılanmasın. Şu anda 10 kurumun görüşüne başvurduk. Hepsinden onay aldıktan sonra karar vermiş olacağız. 69 Ambarlarının olduğu bölgeye A planı diyorsak ve bu alan için olumlu rapor çıkmazsa, B planı Atatürk Devlet Hastanesi'nin olduğu yerdir. Sonuçta, biz tek başımıza karar verecek merciler değiliz. Bu işin bir ucunda Sağlık Bakanlığımız var, diğer ucunda diğer yetkililer var.”

“VATANDAŞLARIMIZ AİLE HEKİMLİĞİNİ İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR”
Aile Hekimliği uygulamasını vatandaşların iyi değerlendirmesini isteyen Dr. Öner Güner, hasta olmadan da sağlıkla ilgili bilgi almak için Aile Hekimleri’ne müracaat edilesini istedi.
    Eğitim düzeyi ne olursa olsun, vatandaşlardan sağlıklı yaşam için azami çaba isteyen Dr. Güner, “Ben vatandaşımıza şunu öneriyorum. Aile hekimliklerimizi, doktorlarımızı, sağlık hizmeti veren arkadaşlarımızı sadece hastalık anında müracaat edilen insanlar olarak görmesinler. Önemli olan hastalığı tedavi etmek değil, sağlıklı yaşamın devamlı olduğundan yola çıkarak insanlarımız sağlıklı da olsalar danışmanlık hizmetlerine belli aralıklarla müracaat etsinler. Artık doktorlarımızın sadece hasta değil sağlıklı insan da muayene etmek istediklerini daha önce söylemiştik. Çocuk doktorlarımız bu uygulamayı yerine getiriyor. Çocuklar artık hasta oldukları zaman değil, sağlıklı çocuk muayene etmek istiyorlar. Sağlık danışmanlığı alabilmek üzere vatandaşlarımız belirli periyotlarla sağlık hizmeti veren arkadaşlarımıza ulaşırlarsa kendilerinin iyi bir şekilde yönlendirilmiş olduklarını görürler.” diye konuştu.