Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, birlik ve beraberliğin olduğu toplumlarda huzur, güven barış ve kardeşliğin hiçbir zaman bozulmayacağını söyledi.
    Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe (Bezge) beldesinde düzenlenen köy hayrında 17 adet küçükbaş kurban kesildi. Hatay’ın çevre ilçelerinden de yoğun katılımın olduğu köy hayrında Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.
    Köy hayrına katılan İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, yaptığı konuşmada, “Birlik ve beraberliklerin yaşandığı böylesi yerlerde halkımız kendi arasında dayanışma örneği sergilemesi, kurban kesmesi, eş ve dostunu çağırması, hayır yapması dinimizde, örf ve adetlerimizde gelenek ve göreneklerimizde olan güzel etkinliklerdir. Böylesi hayır işlerinde insanlar bir araya gelir, kaynaşma ve dayanışma sağlanır, küskünler barışır, gençler yaşlıları, görüp, hayır dualarını alır. Şehir dışından gelen eş dost akraba da birbirlerini görme imkânı bulur. Bu imkânı sağlayan Bezge halkını yaptıkları bu hayırlı amellerinden dolayı kutluyorum.” dedi.
    Yeditepe Belediye Başkanı Ömer Ateş’in de katıldığı köy hayrında 17 adet kurbanın eti ile yapılan ve yöreye has olan etli pilav (aş) ve kuru fasulye yemeği halka ikram edildi.