Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu 'Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi, pilot il olan Samsun’da tanıtıldı.
    Samsun Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Samsun Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, 'Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi'nin önemine değindi.
    Projenin insanın eğitimini ilgilendirdiğini vurgulayan Cora, "Bunun önemli olması insanın örgün eğitim ve yaygın eğitim sürecine öncesi ve sonrasını da dikkat alması ve konu edinmesi açsından da çok önemlidir. Eğitim insanoğlu için çok önemli, hayatı şekillendiren hayatı yaşanır hale getiren dünyadaki değerleri daha güzel kullanılır hala getirmesi bakımından çok önemlidir. Söz konuşu projede bunları bir bakımdan ele alması çok önemli ve dikkate değerdir. Bu açıdan bütün paydaşlarımıza başarılar diliyorum. “ dedi.
    Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Proje Uzmanı Ömer Sesveren ise “Samsun projelere çok yakın ve proje işletmeciliğini çok iyi bilen bir il. Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi’de, Türkiye’nin bu yeni eğitim politikasına, Türkiye’nin kabul ettiği ulusal hayat boyu öğrenme stratejisinin işler hale gelmesine önemli bir katkı sağlayacağını umuyorum.” diye konuştu.
    Proje ekip lideri Hollandalı Paul Weide ise yaptığı konuşmada, "Samsun’a ikinci gelişim. Ben denizci bir ülkeden geliyorum. Deniz ve gemileri görmekle kendimi evimde hissettim ve mutlu oldum. Hayat boyu öğrenmenin eğitim giderlerini azaltacağını ve nüfusun yeterlilik düzeyini artıracağını düşünüyorum. Çünkü bu durum birçok ülkesinde gelişmektedir. İlk deneyimimi ise Hollanda’da edindim. Size anlattıklarım bir peri masalı ve abartı değildir. Türkiye’de bu yola baş koymuş durumdadır. Çünkü Türkiye’nin bir hayat boyu öğrenme stratejisi ve politikası var. Bu nedenle daha etkili ve verimli bir şekilde çalışarak, bu amacı gerçekleştirmeliyiz.” diyerek katılımcılara proje detayları hakkında slayt eşliğinde bilgiler verdi.
    Tanıtım toplantısına, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ve yardımcıları, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğretmenler katıldı.