Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Şenocak köyünde yıkılarak yeniden yapılan Şenocak köyü camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Vakfıkebir ilçesine bağlı Şenocak köyü camii 2009 yılında yıkılmıştı. 140 metrekare alan üzerine 350 kişi kapasiteli yeni bir cami yapıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam-Hatibi Metin Çakar’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, “Camiler Allah'ın evleri mesabesindedir. Bütün camiler Kâbe’ye bağlıdır, Kâbe’nin birer şubeleridir. Şüphesiz mescitler Allah’ındır. Camiler ibadet etme, Allah’ı anma, eğitim –öğretim, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Zamanımızda camiler ibadet yapmanın yanında eğitim ve öğretim amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Camiler aynı zamanda halka yönelik Halk Eğitim Merkezleridir. Camilerde esas olan cemaattir. Camide kılınan namaz daha fazla faziletlidir.” dedi.
Belediye Başkanı Hayri Birinci ise “Cami çevre düzenlemesinde belediye olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız, bu camiler hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan dini müesseselerdir.” şeklinde konuştu.
Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, başta muhtar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Arısoy, "Estetikten uzak durmayın. Cami çok önemli, ama estetik de çok önemlidir. Camimiz çok güzel olmuş. Her şey düşünülmüş. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesildi. Ardından öğle namazı kılındı. Şenocak Köyü Muhtarı Muhammet Kılıç, duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, "Camimizi, hayırseverlerin maddi ve manevi katkılarıyla iki yıl gibi kısa bir sürede 700 bin TL harcayarak tamamladık. Açılışı gerçekleştirebildik, fakat bir takım borçlarımız var. Bunu için de vatandaşlarımızın maddi ve manevi yardımlarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Açılış törenine Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, AK Parti Trabzon eski İl Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Bülent Alp, Tonya Müftüsü Abdurrahman Şahin, İl Genel Meclisi üyeleri, Esnaf Odası Başkanı Ahmet Sevinç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.