Erzincan’ın kurtuluş gününde hemşehrilerine coşkulu bir seslenişte bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sesi engel oldu. Sık sık sesi kesilen Bakan Yıldırım, “Sesimiz isyan etse de yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü için İstanbul’da tören düzenlendi. Erzincan Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD) ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlamaya çok sayıda Erzincanlı vatandaş ve yöneticinin yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.
Halk oyunu gösterileri sunulan törende Erzincan türküleri de seslendirildi. Konuşmalar da Erzincan’ın tarihi ve kültürel özelliklerine vurgu yapıldı.
Bakan Yıldırım da salonu dolduran hemşehrilerine seslendi. Coşkulu bir konuşma yapan Yıldırım, Erzincan’ın ekonomik gelişimi ve yaptıkları yatırımlar üzerinde durdu. Erzincan’ın sadece düşman işgalinden değil doğal afetlerden de çok çektiğini ifade eden Yıldırım her şeye rağmen Erzincanlıların umutlarının yıkılmadığını ve tekrar ayağa kalktığını söyledi.
Hükümetin Erzincan’a hizmetlerini sıralayan Yıldırım’ın coşkusuna sesi engel oldu. 25 dakika konuşan Yıldırım’ın sık sık sesi kesildi. Yıldırım da su içerek sesini düzeltmeye çalıştı. Başarılı yatırımlar yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Nasıl başardık? Sizlerin desteğiyle başardık. Yürü dediniz yürüdük. Durmak yok yola devam dediniz yola devam ettik.” diye konuştu. Ancak bu sırada Bakan Yıldırım’ın sesi yine kısıldı. Bu durum karşısında Yıldırım, “Biz devam ediyoruz ama sesimiz isyan ediyor. Varsın etsin. Yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.” dedi.