Resmi temaslarda bulunmak ve bazı şehirleri gezmek üzere Türkiye’ye gelen Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari, ilk olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Meclis’te görüştü. Çiçek, Ansari ile görüştükten sonra onuruna öğle yemeği verdi.
        Ansari daha sonra Başbakanlık’a geçti. Burada Başbakan Erdoğan ile görüşecek olan Ansari ardından Çankaya Köşkü’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmede bulunacak. Akşam Ankara Swiss Otel’de Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın onuruna vereceği yemeğe katılacak olan Ansari, yarın ise Konya’ya geçecek. Konya’da Mevlana türbesini ziyaret edecek olan Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na, Mevlana Üniversitesi’nde fahri doktora unvanı verilecek. Perşembe günü Nevşehir’e gidecek olan Ansari, burada tarihi ve turistlik yerleri gezecek.     
        Ansari, Türkiye ziyaretinin son gününde ise İstanbul’da sırasıyla Eyüp Sultan, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı ve Yerebatan Sarnıcı’nı gezerek incelemede bulunacak. Ansari, İstanbul’da Hilton Otel’de TUSKON yemeğine de katılacak.