Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yatırım hamlesi, ‘Hurdacılar Sitesi’ ile devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki hurdacıları bir çatı altında toplamaya hazırlanıyor.
        Hurdacılık iş kolunda faaliyet gösteren esnaf, Güney Çevre Yolu üzerinde hayata geçirilecek ‘Hurdacılar Sitesi’ projesiyle, şehir merkezinin dışına taşınacak. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da çeşitli iş ve meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf için başlattıkları yatırım seferberliğinin, ‘Hurdacılar Sitesi’ ile devam ettiğini söyledi. Erzurum’da yük ve kargo taşımacılığı sektörü için ‘Nakliyeciler Sitesi Kamyon ve TIR Parkı’ projesini devreye soktuklarını aktaran Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin şimdi de Hurdacılar Sitesi için harekete geçtiğini bildirdi.
        Başkan Küçükler, şehir merkezinde dağınık halde faaliyet gösteren hurdacıların, Erzurum şartlarında önemli sayılabilecek büyüklükte bir ticaret hacmine sahip olduklarına dikkati çekerek, bu meslek kolunun güçlendirilmesi kadar, faaliyet gösterdikleri ortam ve mekanların da büyük önem taşıdığını dile getirdi. Modern şehircilik bağlamında hurdacılık iş koluyla ilgili en doğru yaklaşımın, söz konusu sektörde faaliyet gösteren esnafı tek çatı altında ve şehir merkezi dışında konuşlandırmak olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak bu yöndeki adımı ise, Güney Çevre Yolu üzerinde attıklarını ifade etti. 20 bin metrekare alan üzerinde projelendirilen Hurdacılar Sitesi’nin yapımına başlandığını ve 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Erzurum’un hizmetine sunulacağını belirten Küçükler, “Projenin ihalesi yapılarak yüklenici firma belirlendi. Projenin sözleşmesi imzalandı, ardından yer teslimi de yapıldı. Şu anda Hurdacılar Sitesi’nin temelinin atılması için gerekli altyapı çalışmaları yürütülüyor. Site tamamlandıktan sonra hurdacılık yapan esnafımız, her türlü ihtiyaçlarının düşünülerek tasarlandığı bir kompleks içerisinde hep bir arada olacak.” diye konuştu.
        Hurdacılar sitesinin, en geç kasım ayı sonunda tamamlanarak, hurdacılık iş kolunun hizmetine sunulmuş olacağını ifade eden Başkan Küçükler, söz konusu yatırımın, Güney Çevre Yolu’nu da hareketlendireceğinin altını çizdi. Küçükler, “Güney çevre Yolu üzerinde Sebze Hali bulunuyor. Sebze Hali’nin hemen yanında Nakliyeciler Sitesi, Kamyon ve TIR Parkı hizmete girecek. Hurdacılar Sitesi’ni de bu noktada konuşlandırarak, yatırımlarımızın bulunduğu bu bölgeye ticari manada bir hareketlilik kazandırmış olacağız.” dedi.