12 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'den Ordu birinci sıra adayı olarak milletvekilliğine seçilen ve ardından İçişleri Bakanı olan Ünyeli İdris Naim Şahin'e yerel gazetelerin ve bölge halkının tebrik ziyaretleri sürüyor. Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Batman illerine yaptığı gezinin ardından Ankara’ya dönen Bakan Şahin’e Ünyeli ve Ordulu hemşehrileri tebrik ziyaretinde bulundu.
    Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Atilla Kalpaklı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Şoförler Odası Başkanı Hamdi Işık, Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Aybastı Şoförler Odası Başkanı Erdoğan Akyürek, Çatalpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Saffet Bulut’nun katıldığı kutlama ziyaretinde Bakan Şahin misafirleriyle yakında ilgilendi.
    Bakanlıktaki makam odasında Ordu’dan gelen sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticilerini kabul eden Şahin, 22-23 Temmuz’da Ordu’da olacağını, kendisi için uzun sayılacak bir aradan sonra memleketine gideceğini, bunun heyecanını taşıdığını söyledi. Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Ordu-Giresun Havaalanı'nın temel atma törenine katılmak üzere Bakan Şahin’in Ordu’ya gelişi ve havaalanının temelinin atılacak olması halkımız tarafından heyecanla bekleniyor” demesi üzerine; Bakan Şahin’de, “Ben de aynı heyecanı taşıyorum. Ordumuza, Altınordumuza kavuşmanın, insanlarımızla aynı sofrayı paylaşmanın, sokaklarında, caddelerinde yürümenin özlemi içindeyim.” dediği aktarıldı.
    Bakan Şahin'in, yarın havaalanı temel atma törenine katılmak için memleketi Ordu'ya geleceği de belirtildi.