İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Silvan saldırısıyla ilgili müfettişlerin alandaki çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Şahin, alandaki bilgilerin değerlendirilmesinin ardından raporun tamamlanacağını kaydetti.
    Şahin, Filistin İçişleri Bakanı Said Ebu Ali’yi kabulünde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Silvan’daki saldırıyla ilgili rapor hatırlatılarak, “Raporla ilgili size ön bilgi geldi mi?” yönündeki soruya Bakan Şahin, kendisine, çalışmanın her aşamasında bilgi geldiğine işaret ederek, “Müfettiş arkadaşların alandaki yapacakları çalışmaların bölümü tamamlanmıştır. Bir araştırmanın, bir soruşturmanın alanda veri toplama, delil toplama, tanık dinleme ya da ilgilileri dinleme bölümleri vardır. Bunların toparlanıp masaya konulup, bir değerlendirmesi yapılır, araştırmacı, soruşturmacı tarafından. Tıpkı sizin topladığınız haberlerin masada redakte edilmesi ve paylaşılması gerekenlerin paylaşılması gibi. Arkadaşlar, şimdi o bölümü çalışıyorlar. Arkadaşlarımız, makul bir süre sonra sizlerle paylaşacağız.” dedi.
    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, özel harekatçıların teröre karşı etkin kullanılmasıyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Şahin, “Sayın Bahçeli’nin açıklaması kendisini bağlar. Bizim hükümet olarak, benim bakan olarak böyle bir açıklamam yok. Sayın Başbakanımızın asla yok. Bu bir sani ifadesidir, sani geliştirmektir. Olmayanın üzerinden geliştirilen görüşün karşılığı ne olur siz takdir edin.” diye cevap verdi.
    Silvan saldırısıyla ilgili alandan gelen bilgelerin ne çerçevede olduğunun sorulması üzerine Şahin, şu anda ham bilgilerin üzerinden sonuç vermesinin doğru olmayacağını söyledi. Şahin, nihai değerlendirmenin her şeyi yan yana getirip bunun sonucunun alınması gerektiğini söyledi.