Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, sağlık hizmetleri yürütürken vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için rutine bağlı kalmayacaklarını söyledi. Avar, “Diyarbakır’da sağlık hizmetlerini her açıdan güçlendireceğiz. Makamda oturup evrak üzerinden takip yerine, rutinin dışına çıkarak daha güzel hizmetler verebilmek için projeler geliştireceğiz. Güneydoğu’da sağlık denilince akıllara Diyarbakır geliyorsa, bunun gereğini de yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.
    Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevinden İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Sait Avar, sağlıkta alt ve üst yapısını güçlendireceklerini söyledi.
    Diyarbakır’ın en güzel şekilde sağlık hizmeti alabilmesi için sadece fiziki yatırımlarla sınırlı kalmayacaklarını anlatan Avar, bakanlığın yatırımlarını kaliteli bir hizmetle halkın ayağına götüreceklerini kaydetti. Diyarbakır’da 7 yıl çalıştığını ve sağlık alanındaki gelişmeleri, artı ve eksilerini yakından bildiğini anlatan Avar, bundan sonra en iyi sağlık hizmetinin nasıl verilmesi gerektiğini konuşacaklarını kaydetti.
    Diyarbakır’da herhangi bir sağlık konusunda farkındalık oluşturarak vatandaşın bu hizmeti almasında etkin bir rol almak istediklerini dile getiren Avar, “Özellikle acil, hasta sevki ve evde bakım hizmetleri konusunda önemli çalışmalar yapacağız. Diyarbakır’da 7 -8 yılda çok şey değişti. Hep ileriye bakacağız. Kademeli bir çalışmaya yapacağız. Yaptığımız çalışmaların vatandaşa ulaşıp ulaşmadığını takip edeceğiz. Bilhassa aile hekimliği konusunda sıkı bir çalışmamız olacak. Sağlık yatırımları devam ederken, sağlık hizmetlerinin de kalitesini artırmak zorundayız.” açıklamasında bulundu.