Türkiye genelinde birçok kurum ve kuruluş tarafından yürütülen ‘Mavi Kapak Toplama’ kampanyaları devam ederek artıyor. Erzincan’da ilköğretim okulu öğrencileri ‘Mavi kapak Toplama’ kampanyasına destek vererek, topladıkları kapaklar ile bir engelli gence tekerlekli sandalye kazandırdı.
Ege Üniversitesi Dişçilik Fakültesi tarafından başlatılan ‘Mavi Kapak Toplama’ kampanyasından haberdar olan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğrencisi Zeynep Gökçen Ulusu, kampanyaya destek olmaları noktasında sınıf öğretmeni Sibel Topyürek’ten destek istedi. 30 kişi ile başlayan ‘Mavi Kapak Toplama’ kampanyası kısa sürede tüm okul geneline yayılarak kampanyaya 45 öğretmen ve 930 öğrenci dahil oldu. 6 ay gibi kısa sürede sokaklarda topladıkları kapakları bir araya getiren öğrenciler 180 kilogram kapak toplayarak, tekerlekli sandalye hedefine ulaştı. Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından toplana kapaklar, kampanyayı yürüten üniversiteye gönderdi. Üniversite ise tekerlekli sandalyeyi bir engelliye verilmek üzere okula gönderdi. Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulunda düzenlenen törene Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Güler, Okul Müdürü Hüseyin Akdemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı. ‘Mavi Kapak Toplama’ kampanyası ile alınan tekerlekli sandalye yürüme engelli Orhan Işık’a törenle teslim edildi. Törende konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Güler; “El emeğiyle neler yapılabileceğini öğrencilerimiz gösterdi. Doğru yönetildiğinde nelerin ortaya çıkarılacağını gördük. Hiç size zahmet olmamıştır o mavi kapakları topladığınızda. Aşkla, şevkle topladınız. Aynı zamanda da eğitimin gereğini yerine getirdiniz. Yalnız okulda başlayıp okulda bitmeyen bir olayı hayata geçirmiş oldunuz.” dedi.

7 YAŞINDAN BU YANA YÜRÜME ENGELLİ
3 yaşında geçirdiği beyin rahatsızlığı sebebiyle yürüme güçlüğü çeken ve 7 yaşından itibaren de yüzde 80 oranında engelli olan 17 yaşındaki Orhan Işık, kampanya sayesinde tekerlekli sandalyeye kavuştu. Gülperi ve Metin Işık çiftinin biri kız 2 çocuğundan birisi olan Orhan Işık, sevincini öğrencilere teşekkür ederek dile getirdi. Anne Gülperi Işık, kampanyayı yürüten bütün öğrencilere teşekkür ederek, oğlunun ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeye kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

1 ÖĞRENCİ İLE BAŞLAYAN KAMPANYAYA 930 ÖĞRENCİ DESTEK VERDİ
5-C sınıfı öğrencisi Zeynep Gökçen Ulusu’nun başlattığı kampanyanın, tüm okul öğretmenlerinin desteği ile 930 öğrenciyi kapsadığını belirten 5-C Sınıfı Öğretmeni Sibel Tokyürek, böyle bir kampanyada ihtiyaçlı birine ulaştığımız için çok mutluyuz. Bu tarz kampanyaların örnek olmasını ve artarak devam etmesini bekliyoruz. Biz çok mutluyuz." şeklinde konuştu.
Tekerlekli sandalyesine kavuşan Orhan Işık, görülmeye değer bir sevinçle okuldan ayrıldı.