Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, İnci Kefâli'nin korunmasında destek gösteren Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'ye plaket verdi.
    Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Sarı Erciş Kaymakamı Ramazan Fani'ye ziyarette bulundu.
İlçe kaymakamını makamında ziyaret ederek plaket sunan Prof. Dr. Mustafa Sarı, "İlimizin ve ilçemizin yöneticilerinden her alanda olduğu gibi İnci Kefâli'nin korunmasında ve yaşatılmasında büyük desteklerini gördük. Bu nedenle Kaymakam Ramazan Fani'ye bir plaket takdim etmek istedik." dedi.
Prof. Mustafa Sarı, İnci Kefali festivalinin önemli olduğunu vuguladı.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise İnci Kefalinin tantılmasının önemli olduğunu belirtirken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    Bu yıl iknicisi düzenlenen İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali 3 gün sürmüştü. Halkın yoğun ilgi gösterdiği festival çerçevesinde yemek kültürü, kırgız çadırı, halk eğitim çadırı, at yarışları, kırgız vatandaşları tarafından düzenlenen oğlak kapma yarışı (buskaşi), kardeş türküler konseri, fotoğraf sergileri, Muradiye Şelalesi'nin gezilmesi, inci kefali fotoğraf yarışması, Van Gölü'nde tekne turu yapılmıştı.