Narkotik uzmanı bilirkişi ‘Tehlike bir Sokak Öte’nin yazarı İsa Altun www.egitiminsozcusu.com'a konuştu:
Türkiye’yi uyuşturucu bitirecek

Uyuşturucu kullanan gençlerin sokaklarda düşüp kaldığı bir duruma geldi Türkiye. Özellikle İstanbul’da vatandaşlar sokaklarda yaşadıkları karşısında şoke oluyor. Narkotik uzmanı İsa Altun tehlikeye dikkat çekerek, “Önlem alınmaz ise Türkiye’yi uyuşturucu biterecek” dedi.

Röportaj: Murat Aydın

Türkiye genelinde uyuşturucu kullanımının son derece hızla arttığı son zamanlarda sokaklara yansıyan görüntülerle gözler önüne serildi. Uyuşturucu baronlarının Türk gençliğini zehirlemek için yaptıkları çalışmalar akıllara zarar. Kız erkek demeden gençlerin sokaklarda baygın, çaresiz halde düşüp kalmalarına neden olan uyuşturucu türü olan ‘Bonzai’nin Türkiye’de yoğun olarak üretildiği ve içerisine fare ve böcek zehirlerinin katıldığı tespit edildi.

Türkiye’de yıllarca Narkotik polisi olarak çalışan ve bu konuda yazdığı kitaplarla gündeme gelen aynı zamanda bilirkişi olarak görev yapan İsa Altun, tehlikeyi www.egitiminsozcusu.com’a anlattı.

”Türkiye’yi uyuşturucu bitirecek” diyen İsa Altun, bugün Türk gençliğini bu kadar etkisi altına alan bonzai maddesinin önce yasal yollarla benzin istasyonlarında satıldığını ve ardından uyuşturucu tacirlerinin bunu merdiven altında üreterek gençleri zehirlediğini söyledi.

2007’de benzin istasyonlarında bunun satıldığını söylediği için bugün FETÖ’den tutuklu olan zamanın İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından hakkında soruşturma açıldığını söyleyen İsa Altun, “Ben bunları dilendiriyorum diye hakkımda soruşturma açtılar. O zamanlar Bonzai Çin’den geliyordu. Onu açık satıyorlardı. Öldürmüyordu. Ama şimdi Türkiye’de her noktada merdiven altında üretilmeye başlandı. Fare zehiri, böcek zehiri ile yavşan otunu karıştırıp kurutup bonzai diye servis ediyorlar” dedi. İşte İsa Altun’un uyuşturucuyla ilgili sorularımıza verdiği çarpıcı cevaplar: