Erzurum'da faaliyet yürüten AYNET Bilgi Teknolojieri, sosyal sorumluluk kapsamında İbrahim Hakkı Fen Lisesi'ne 105 bin TL değerinde bilgisayar hibe etti.
Vali Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve AYNET Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Çakmak hibe protokolüne imza attı. Vali Öztürk, hamiyetperver işadamlarının eğitime destek vermesinden memnunluk duyduğunu söyledi. Vali Öztürk, Erzurum'da eğitim alanındaki sorunların önemli ölçüde çözüldüğünü kaydetti. İşadamlarından eğitimin kalitesine yönelik bağış ve destek talebinde bulunduklarını belirten Vali Sebahattin Öztürk, "Yakın zamanda Erzurum'da okul yaptırmak isteyen işadamlarına yer yok diyeceğiz. Çünkü eğitimde okul ve derslik açığımız kalmadı sayılır. Eğitimde kaliteyi ve konforu yükseltecek donatılara önem veriyoruz artık. Bizim için önemli olan artık eğitimde kalite. Sizin gibi hamiyetperver işadamlarının da teknolojik destekleri bizleri sevindirmekte ve mutlu etmektedir." dedi.

    SOSYAL SORUMLULUK SAHİBİYİZ
    İşadamı Mehmet Akif Çakmak, birkaç yıldan bu yana sosyal sorumluk kapsamında eğitim kurumlarına ayni yardımlarda bulunduklarını söyledi. Çakmak, çevreye duyarlı ve eğitimi önemsediklerine işaret etti. Bilgili ve eğitimli bir toplumda yaşamanın gereği olarak okullara teknoloji yardımında bulunduklarına dikkat çeken Çakmak, "Biz birkaç yıldan beri sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Her malın sadakası kendi cinsinden olur ilkesiyle hareketle biz de sosyal sorumluluklarımızı bilgi teknolojileri üzerinden gerçekleştiriyoruz.Çünkü bu şehirde doğduk ve bu şehre karşı vefa borcumuz var ve biz bunu her fırsatta geri ödemeye çalışıyoruz." diye konuştu.