İşçi Partisi Ulusal Strateji Merkezi’nin düzenlendiği Suriye-Türkiye Dayanışma Sempozyumu'nun sonuç bildirgesinden Suriye’ye destek çıktı. Bildirgede, “Suriye’de gerçekleşen olaylara ilişkin Batı kaynaklı ajanslar aracılığıyla bütün dünyaya yayılan çarpıtmalar ve sahte haberler inanılmaz boyutlara ulaşmıştır.” denildi.
        Sempozyumun sonuç bildirgesi basın toplantısı ile açıklandı. Bildirgede, Suriye ve Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerin ortak olduğu ifade edilerek, “Çünkü bu tehditlerin kaynağı, Ön Asya’yı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalışan ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi ve bu projenin merkezinde yer alan Büyük İsrail planıdır.” denildi.
        Türkiye ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün birbirine bağlı olduğu kaydedilen bildirgede “Ortak tehdide ortak güçle karşı konur. Uğradığı askeri başarısızlıklar ve küresel iktisadi bunalım sonucu gerilemekte olan ABD emperyalizmi, bütün umudunu etnik ve dinsel temelde bölücülüğe ve ülkelerimiz arasında düşmanlığın kışkırtılmasına bağlamıştır.” ifadelerine yer verildi.
        Suriye’de gerçekleşen olaylara ilişkin, batı kaynaklı ajanslar aracılığı ile bütün dünyaya çarpıtma ve sahte haberler yayıldığı ileri sürülerek, “Bizler, Türkiye’deki tüm basın mensubu, parti, sendika, meslek odası, kitle örgütü yöneticisi dostlarımızı ve isteyen herkesi, gerçeği kendi gözleriyle görmeleri için Suriye’ye davet ediyor ve bu ziyaretlerin gerçekleşmesi için gereken her türlü yardımı sağlayacağımızı buradan ilan ediyoruz.” denildi.
        Bildirgede şu ifadelere yer aldı: “Suriye ve Türkiye’nin diğer bölge ülkeleriyle birlikte, ‘toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı, saldırmazlık, birbirinin iç işlerine karışmama, eşitlik ve karşılıklı çıkar’ temelinde ‘barış içinde bir arada yaşama’ ilkelerini esas alarak oluşturacakları bir Batı Asya Birliği dünyadaki güç dengelerini gelişen dünyanın lehine çevirecek ve insanlığın ilerlemesinin önünü açacaktır. Sempozyumumuzda, bu amaca yönelik olarak diğer bölge ülke ve halklarının temsilcilerinin de etkin ve kapsamlı bir katılımıyla, önümüzdeki sonbaharda bir Batı Asya Birliği Kurultayı’nın düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.”