İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Ramazan etkinliklerinde Sultanahmet Meydanı programlarının dışında da vatandaşlarla kucaklaşıyor. Belediye, sokak iftarlarından, sosyal tesis iftarlarına, Feshane’den kitap fuarlarına kadara birçok alanda İftar sonralarını renklendirecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla bu yıl da sokak iftarları yapılacak. Tüm hazırlıklarını tamamlayan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, ilçe listelerini oluşturmaya devam ediyor.
Belediye'nin bu yıl yapacağı etkinlikler şöyle:

İSTANBUL SOKAK İFTARLARI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında İstanbul halkını iftar sofralarında buluşturacak. Geçen yıl günde yaklaşık 20 bin kişiye verilen hizmet bu Ramazan ayında da İstanbul’un farklı semtlerine kurulan iftar sofralarında devam edecek.

FESHANE SAHNE ETKİNLİKLERİ
İstanbul’da her yıl düzenlenen Ramazan ayı Feshane Şenlikleri 01- 29 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılacak. Tasavvuf müziği eşliğinde konserler tertip edilecek, ilahiler dinlenilecek, çocuklar için Hacivat-Karagöz gibi geleneksel gösteriler düzenlenecek.

BEYAZIT SAHNESİ
Bu yılda İstanbul Beyazıt Sahnesi'ndeki gösteriler, Türk Tasavvuf Müziği'nden seçme eserler, geleneksel sahne gösterileri, çocuk eğlenceleri ve Türk Sanat Müziği eserleri İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak.

BEYAZIT 30. TÜRKİYE KİTAP VE KÜLTÜR FUARI
Her yıl Ramazan ayı boyunca kitapseverlerle buluşan “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" bu yıl yine Beyazıt Meydanı`nda İstanbulluların beğenisine sunulacak. Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet ve din alanında pek çok kitabın yer aldığı fuarda kitapseverler, yeni yayınları geniş bir yelpazede izleme imkanı bulacak.

SOSYAL TESİSLERDE 30 GÜN RAMAZAN PROGRAMI
İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde nezih, ferah ve sıcak bir aile ortamında hizmet veren Sosyal Tesisler, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle bu yılda misafirlerini ağırlayacak. İstanbullulara daha ekonomik ve daha kaliteli hizmet etmeyi ilke edinen Sosyal Tesisler 15 farklı noktasında özel menü seçenekleriyle iftar sofraları şenlendirecek.