Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı 156 kişilik itfaiye kadrosunda ilginç bir tablo ortaya çıktı. 2 bin 759 kişinin başvurduğu itfaiye kadrosu için lise, meslek lisesi, yüksek okul ve lisans alanları üzerinden alım gerçekleştirildi. Her alan için belirlenen kadroya beklenilenin üzerinden başvuru olurken, İtfaiye Meslek Yüksek Okulu için açılan 10 kişilik kadroya ise 9 kişi başvurdu. KPSS puanıyla alınan Ankara itfaiyesinde diğer alanların aksine itfaiyeciliğin okulunda okuyanlar, zorluk çekmeden sınavı kazanarak memuriyete başlayacaktı. Ancak, 1'i dışında kimse son sınav olan mülakata katılmadı.
Mülakata girmeyen diğer 8 kişinin Devlet Hava Meydanları gibi yerlerdeki kadroları kazandıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceygun Tonguç Karakuş, mülakata gelmeyen adayların daha iyi maaş sebebiyle başka kurumları tercih ettiğini kazanan 1 adayın da gitme durumunun olduğunu söyledi. 156 kişiden 11'inin bayan olduğu itfaiye eri alımında üniversitelerin teknik ve sosyal bölüm mezunlarından olanlar da var. lise 26, meslek lisesi 50, önlisans sosyal 10, önlisans teknik 10, lisans teknik 40, lisans sosyal 10 ve itfaiye meslek yüksek okulu mezunu için de 10 kişilik kadro açılmıştı.
26 kişilik lise mezunu kadrosuna bin 169 kişi, 50 kişilik meslek lisesi mezunu kadroya 716, 10 kişilik önlisans sosyal alanı mezunu kadrosuna 131, 10 kişinin alınacağı ön lisans teknik alanı kadrosuna 190, 40 kişinin alınacağı lisans teknik alanı kadrosuna 321, 10 kişinin alınacağı lisan sosyal alanı mezunu kadrosuna da 219 kişi başvuru yapmıştı.