Mersin'in Mut ilçesinde eğitim hizmetlerini sürdüren Mutlu Kolejinde sosyal bilgiler öğretmeni Mehmet Uzun'un öncülüğünde engelliler için başlatılan kampanya büyük ilgi gördü.
Engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik başlatılan mavi kapak kampanyasına destek öğrenci ve velilerden geldi.
Mavi kapak kampanyası hakkında bilgiler veren Uzun, kampanya çerçevesinde 5 bin kapak topladıklarını belirterek, hedeflerinin en az 3 engelli vatandaşı tekerlekli sandalye sahibi yapmak olduğunu söyledi.
Kampanya ile ilgili bilgilendirme amaçlı kurum ve kuruluşların yanı sıra ilçe merkezinde afiş ve broşür dağıtımı yapacaklarını belirten Uzun, "İnternette gördüğümüz bir kampanyayı okulda idarecilerimizle birlikte araştırdık. Gerçek anlamda bir kampanya olduğunu gördük ve gerekli yerlere telefon ettik. Ben de öğrencilerimizi bu işten sorumlu tuttum ve kampanyayı başlattık. Birinci dönem başlattığımız kampanyada şimdiye kadar 5 bin kapak topladık. Kampanya ile ilgili tanıtım broşürleri ve afişleri hazırladık. Kurum ve kuruluşları bilgilendirdik. İlçe merkezi ve mahallelerde broşür dağıtarak vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermelerini sağlayacağız. Amacımız çok kapak toplayarak en az 3 engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamaktır." diye konuştu.