Kayseri’de ‘2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi’ konulu program ve Uluslararası Erciyes Kar Festivali Erciyes Buluşmaları açılış töreni, kar engeline takıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği'nin birlikte organize ettiği 'Uluslararası Erciyes Kar Festivali Erciyes Buluşmaları’ etkinliğinin ilk gün programı, Erciyes yolunun kapanması nedeniyle, kent merkezine alındı.
Festivale katılacağı açıklanan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Ankara–Kayseri güzergâhında yolların olumsuz hava koşullarından etkilenmesi nedeniyle kente gelemedi.
Kayseri Milletvekili olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise şehre geceden geldiği için etkinliğin Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan açılış törenine katıldı. Festivalin iptal edilen Erciyes ayağında, bölgedeki otellerde kültür, sağlık, kış ve doğa turizmi konularında çalıştaylar, akşam ise havai fişek ve kayak gösterileri yapılarak festival meşalesi yakılması planlanıyordu.
Festivalin ikinci gün programının yapılıp yapılmayacağı ise hava durumuna göre yarın (pazar) sabah saatlerde belli olacak. Pazar günkü programda ise konser, sahne şovları, 1. Komando Tugayı Paraşüt ve Kayak ekibi ile Alman kayakçı ve snowboardcuların gösterileri yer alacak. Programda ayrıca Erciyes Mastır Planı 1. Etap Toplu Açılış Töreni ile Eskimo evleri ve buzdan heykel açılışları da yapılacak.