1950 yılında başlayan Kore Savaşı'nda Kuzey Kore askerlerine karşı Güney Kore halkını koruyan Türk askerlerine Güney Kore Cumhuriyeti hükümeti Kore Gazilerine “Barış Büyükelçisi madalyası” gönderdi. Karabük'te madalyalar Polisevi'nde düzenlenen törenle gazilerin kendilerine veya yakınlarına verildi.

Türkiye 17 Ekim 1950 tarihinde General Tahsin Yazıcı komutasında 5090 kişiden oluşan bir Tugayla kuvvetlere dâhil olmuş ve katıldığı bu savaşta çok önemli görevler alarak büyük başarılar elde edip kaydettiği önemli zaferler ile tüm dünyanın takdirini kazanmıştı. Ülkemiz bu savaşta 900'den fazla şehit ve 2000 üstünde yaralı vermişti. Bu dönemde madalya almamış Karabüklü bir Kore gazisi ile ebediyete intikal eden 17 Kore Gazisi'nin yakınlarına gönderilen madalyalar törenle takdim edilerek onurlandırıldı.

Törene Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere İl Jandarma Komutanı J.Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcısı İsmet Tabaş, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Çalık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı, gaziler ve yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, “Devletimiz ve milletimiz şehitlerimize gazilerimize her zaman öncelik tanır, kanun yönetmelik ve tüzükten ayrı olarak Türk milleti olarak her zaman şehitlerimizi, gazilerimizi mümtaz şahıslar olarak görmüştür. Şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin yanında olmak bizim her zaman görevimizdir. Yıl içersinde şehit aileleri ve gazilerimiz için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Biliyorsunuz en son olarak şehit ailelerimizi Nevşehir’e bir gezi etkinliğine gönderdik, moral depoladılar ve geldiler. Şimdi ise gazilerimizi iki günlüğüne Çanakkale’ye göndereceğiz, çok kısa bir sürede gerçekleşecek. Esasen burada toplanmamızın sebebi dost ve kardeş ülke Güney Kore Cumhuriyeti Kore savaşında yer alan gazimize ve yakınlarına onur madalyası gönderdi. Onları sahiplerine takdim edeceğiz. Ayrıca bugün 20 Temmuz, bundan tam 37 yıl önce Kıbrıs'ta yaşanan olaylar nedeniyle ülkemiz buraya müdahalede bulundu. Tarihimizdeki önemli olaylardan birisidir. Rum milislerin ve destek veren güçlerin Kıbrıs’ta yaptıkları mezalimi şanlı ordumuz son vermiştir. Bu müdahale sırasında da birçok şehit ve gaziler verdik. Bu etkinlik münasebeti ile de şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anarken gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.