Karaman’da uzun yıllardır kangren haline gelmiş olan eski odun pazarındaki seyyar esnafın yer sorunu çözüldü. İkinci İstasyon Caddesi üzerindeki Gümüşler Çarşısı yanında belediyeye ait olan alan üzerine konulmuş olan 38 adet kulübe çekilen kura ile sahiplerini buldu.
Belediye Meclis Salonu’nda encümen huzurunda gerçekleşen kura çekimine esnafların tamamı katıldı. İsim okunarak yapılan kura çekim işleminden sonra 38 adet kulübe sahibini buldu. Kura çekiminden sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, evlerine ekmek götürebilmek için uygunsuz şartlarda ticaret yapmaya çalışan seyyar satıcıların sorunlarına çözüm bulmak istediklerini söyledi. Seyyar satıcıların bir kentin renkleri olduğunu, bir çok alışveriş merkezlerinde bulunmayan malzemeleri onlardan satın almanın mümkün olduğunu ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:"Hepimiz mutlaka bir seyyar satıcıdan alışveriş yapmışızdır. Belki bir çakmak, belki bir kalem, belki de oyuncak. Kentimizde de geçimini seyyar satıcılık yaparak kazanan vatandaşlarımız var. Biz bu arkadaşlarımız için Gümüşler İşhanı’nın yanında bulunan eski otoparkta bir çarşı oluşturduk. Bugün yapılan kura çekimi ile 38 esnafımızı buradaki kulübelere yerleştirdik. Şimdi artık çok daha iyi şartlarda müşterilerine hizmet edebilecekler. Toplu oldukları içinde ihtiyacı olan bir insan onları nerede bulabileceğini bilecek. Kısacası orası bir ticaret merkezi oldu. Ben arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. İhtiyaç olursa değişik semtlere bu tür uygulamalar yapılabilir."
Uygulamadan son derece memnun görünen esnaflar ise kısa zamanda yeni yerlerine taşınarak o bölgede modern bir çarşıda kazanç sağlamaya devam edeceklerini söylediler.