Karayolları Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’a 35 milyon TL’ye mal olan Seyrantepe Köprülü kavşağının ardından 7 köprülü kavşağın daha yapımına başladı. Köprülerin inşaatı ile birlikte Seyrantepe köprüsünün Ergani, Silvan ve Şanlıurfa yönüne doğru 12 kilometre altyapı ve sıcak asfalt inşaatı da devam ediyor.
    Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, Diclekent köprülü kavşağının ihalesinin yapıldığını, temelinin de ağustos ayında atılacağını söyledi. Gülen, “Karayolları olarak Diyarbakır’a 3 katlı Seyrantepe köprülü kavşağını yaptık. Şimdi ise ona bağlı olarak köprülü kavşakların inşaatına başladık.” dedi.
    Çalışmalarında ana yolu, mahalli yol olarak tanımladıkları şehir merkezindeki yollardan ayırmaya öncelik verdiklerini dile getiren Gülen, inşaatların bitiminden sonra Silvan yönünden gelen araçların hiç durmadan Urfa yönüne devam edeceğini kaydetti. Gülen, anayolun köprü bağlantılarında Alttan devam edeceğini kaydetti. Seyrantepe’den sonra ilk köprülü kavşağı trafiğin yoğun olduğu yerlerden biri olan Diclekent Kavşağı'na inşa edeceklerini anlatan Gülen, bu köprünün aralık ayında tamamlanacağını söyledi. Gülen, ayrıca Silvan yolundaki üniversite kavşağına, Parkorman kavşağına, hal 1 ve hal 2 kavşağına, Urfayolu Caddesi’ndeki çevre yolu kavşağına ve otogar kavşağı olmak üzere 7 tane köprülü kavşak yapacaklarını söyledi.

    SEYRANTEPE’DEN SONRAKİ YOLLARIN 35 KM’Sİ SICAK ASFALT OLACAK
    Devletin yollara yaptığı yatırımın vatandaşlara eşit şekilde dağılımını sağlamaya özen gösterdiklerini anlatan Gülen, köprülü kavşakların yanı sıra Diyarbakır için birçok yerde yol yapımını sürdürdüklerini dile getirdi. Seyrantepe köprüsünü merkez alarak Silvan yönüne doğru 10 kilometre, Ergani yönüne doğru 10 kilometre ve Urfa yönüne 12 kilometreye kadar alt yapı, drenaj ve sıcak asfalt yapımına başladıklarını söyledi. Gülen, bu çalışmalar yapılırken köprülerin yapılacağı yeri boş bırakacaklarını, köprüler tamamladıktan sonra bağlantıyı sağlayacaklarını vurguladı. Gülen, ihale ettikleri 10 ve 12 kilometre alt yapıdan sonraki yolların ise 35 kilometre boyunca sıcak asfalt yapılacağını belirtti. Gülen, “Seyrantepe Köprülü Kavşağı 12 metre mesafeye kadar altyapı ve yol yapıyoruz. Buna ek olarak 12 kilometreden sonraki 35 kilometre ise sıcak asfalt olacak.” diye konuştu.

    ELAZIĞ VE MARDİN YOLU ÇEVRE YOLUYLA BİRLEŞTİRİYOR
    Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü olarak çevre yolunda da çalıştıklarını anlatan Gülen, Elazığ yolunun Mardin yolunun Çınar –Bismil kavşağında birleşmesini sağlayacak yolun da ihale aşamasında olduğu bilgisini verdi. Gülen, Ergani’deki bir vatandaşın Diyarbakır’a uğramadan Çınar(TRT) kavşağına kadar gidebileceğini belirterek, “ Böylece Diyarbakır’daki çevre yolu tamamlanmış olacak. Araçların şehir merkezine girmesine gerek kalmayacak. Trafik rahatlayacak. Bu yolları kendi imkanlarımızla, karayolları olarak Diyarbakır’a yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.