Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi, Kıbrıs şehitleri için mevlit okuttu. Cuma namazı öncesi Evliya Camii'nde okunan mevlide vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
    Kıbrıs Harekâtı'nda şehit düşenler, Kars Evliya Camii’nde okunan mevlitle anıldı. Programda konuşan Kars Müftü Yardımcısı Ahmet Tokgöz, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında bir çok vatan evladının şehadet şerbeti içtiğini hatırlatan Tokgöz, “Bizlere asil bir vatan bırakmışlardır. Çünkü bu millet, ülkemizin insanı vatanını aziz bilmiştir. Çünkü bu topraklarda yaşayan insanlar Peygamber Efendimiz'in (sav) medhü senasına layık olmuş insanlardır. Okumuşu, cahili, küçüğü, büyüğü, kadını, erkeği hepsi istisnasız hepsidir.” dedi.
    Konuşmasında, Peygamber Efendimiz (sav)'in İstanbul’un fethi için kullandığı kelimeleri hatırlatan Tokgöz, “Efendimiz, ‘İstanbul bir gün fetholunacak, onu fetheden askerler çok kıymetlidir, çok değerlidir. O fethi gerçekleştirecek kumandan çok değerlidir.’ buyuruyor. O kumandan, o millet bu ülkenin evladıdır. Onun için biz bu vatanı aziz bilmişizdir. İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif diyor ki ‘Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi benim yurdumun üstünde inlemeli, değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.’ Onun için biz bu vatanı aziz bilmişiz. Mabedimin göğsüne namahrem eli değmesin, elinden abdest suyu damlamayan, gözünden Allah korkusu için yaş akıtmayan insanların bu topraklarda gezinmesinde, bu medeniyette yaşamasında hakkı yoktur diyor. Yıllardır şehit veriyoruz, her karış şehit kanı ile sulanmış lakin doymuyor bu millet şehit vermeye, şehitliği ve şehadeti dinimiz en yüksek mertebe olarak kabul etmiştir. Yüksek mertebe olarak göstermiştir.” diye konuştu.
    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk ise Türk milletinin silahlı kuvvetlerinin Kıbrıslı Türkleri Rum vahşetinden kurtardığını dile getirerek, “Böylece silahlı kuvvetlerimiz emsalsiz gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir. Şehitlerimiz sayesinde Türkler, 20 Temmuz 1974 tarihinden beri kendi vatanlarında hür ve bağımsızca yaşamaktadırlar.” ifadelerini kullandı. Cuma namazı çıkışı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi üyeleri cemaate şeker ikram etti.