Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, hükümet ve muhalefet işbirliği ile hazırlanacak yeni anayasanın milletin ve sivil toplum kuruluşlarının isteklerine göre şekillenip her maddesinin millet kokması gereken bir anayasa olmasını istediklerini söyledi. Başkan Reis, yeni anayasaya ilişkin hükümet ve muhalefet partilerinin uzlaşmasının da memnuniyet verici gördüklerini kaydetti.
KASİF Başkanlar Kurulu Ünye’de toplandı. Federasyona bağlı 25 derneğin başkan ve yöneticileri katıldığı toplantıda konuşan KASİF Başkanı Osman Reis, yeni anayasa konusunda değerlendirmelerde bulundu. Başkanlar kurulu olarak yeni anayasa süreciyle ilgili olarak hükümet ve muhalefet partilerinin uzlaşmaya varmasını sevindirici bulduklarını bildiren Reis, "Yeni anayasa her maddesi millet kokan bir anayasa olmalıdır. Anayasa süreci mümkün olduğu kadar toplumun her kesimini kapsamalı ve tartışmaların demokratik olgunluğumuzu artıracağı unutulmadan anayasanın bir pazarlık malzemesi yapılmasına müsaade edilmemelidir. Yeni bir anayasanın bizi Cumhuriyet’in 100. yılı hedeflerinin de ötesine taşıyacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye’yi çağdaşlaşma yolunda daha da ileri taşıyan bir anayasa arzu ediyoruz. Unutmamalıyız ki anayasa, toplumsal kesimleri birleştiren, uzlaştıran, toplumu bir arada tutan bir harçtır. Bunun için Türkiye’yi çok daha ileri demokrasi düzeyine taşıyabilecek, dünyadaki trendleri de karşılayabilecek bir anayasa beklentisi içindeyiz. Girişimci için kambur olan engellerin ortadan kaldırıldığı bir anayasa beklentisi içerisindeyiz." dedi.
KASİF Başkanlar Kurulunun açış konuşmasını yapan Ünye Sanayici ve İşadamları Derneği (ÜNİŞAD) Başkanı Musa Tapçı, Ünye’nin Karadeniz’in incisi olduğunu söyleyerek, "Ünye her açıdan sürekli gelişen, büyüyen bir ilçemiz. Sürekli yatırım yapılan ve gelişen Ünye Türkiye’deki birçok ilden daha büyük bir ilçe. Biz de ÜNİŞAD olarak Ünye’nin bu büyümesine katkı sağlamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.